Menu Over Go Short Arnhem
Over Go Short Arnhem
Over Go Short Arnhem

Go Short strijkt ieder jaar neer in Arnhem om regionaal talent te ondersteunen en korte films te tonen. Samen met Focus Filmtheater en Gelders Doek presenteren wij dan ook Go Short Arnhem. Hier tonen we, naast Oscarwinnende, korte films en andere internationale topfilms, de Gelders Kort Competitie waar regionaal, Gelders filmtalent strijdt voor een Gouden Hert Award.

> Off The Walls


Traditiegetrouw trappen we ieder jaar af met de altijd drukbezochte urban filmroute. Tijdens deze filmwandeling transformeren muren en objecten ’s avonds in filmschermen. Wandel mee en zie de stad in een ander licht. Het evenement is gratis, maar een inschrijving is noodzakelijk om de organisatie in goede banen te kunnen leiden. Vanwege een beperkte capaciteit werken we meestal met het first come first serve principe. 

> Gelders Kort Competitie


Hier zie je de beste regionale films van Gelderse talenten. Go Short maakt ieder jaar een selectie van films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van € 1.000,-.

Tijdens de Gelders Kort Competitie van Go Short Arnhem worden twee Gouden Herten vergeven: een voor beste fictiefilm en een voor de beste non-fictiefilm. Het onderscheid tussen fictie en non-fictie wordt gemaakt om het brede en continu ontwikkelende filmklimaat in Gelderland zo goed mogelijk uitlichten en te belonen.

> Internationale topfilms


Ook zijn er internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars). In Arnhem vertonen we twee programma’s met alle nominaties en winnaars in zowel de categorie korte fictiefilm (Live Action Masters) als korte animatiefilm (Animation Masters).

Overige programmering


Naast de internationale topfilms en films van regionale makers programmeert Go Short ook altijd een aantal filmblokken die hier los van staan. Wat je kunt verwachten? Een openluchtbioscoop of een filmblok dat zich volledig stort op een overkoepelend thema, zoals fashion of zwoele zomernachten.

> Kinderprogramma


Korte film is voor jong en oud leuk en leerzaam. Tijdens Go Short Arnhem zijn er verschillende activiteiten voor de kleintjes. Neem bijvoorbeeld het Kindercollege waar kinderen de kleren van het lijf kunnen vragen van een filmmaker. Of Family Shorts, een kortefilmprogramma dat speciaal gericht is op de kleintjes. En als ze geen zin hebben om stil te zitten gaan ze lekker zelf aan de slag bij een van de vele workshops die Go Short aanbiedt.

> Gelderland Film Meeting


De Gelderland Film Meeting staat geheel in het teken van de regionale filmmakers en de lokale kortefilmcultuur. Filmmakers en professionals komen bijeen en bespreken de vragen waar het talent uit de regio zich mee bezighoudt. Filmmakers die meedoen aan de Gelderland Film Pitch worden hiervoor altijd uitgenodigd.

Het festival wordt op de zondag altijd feestelijk afgesloten met het filmmakersdiner bij Café-restaurant Focus, het festivalhart van Go Short Arnhem. Tijdens dit diner kunnen we gezamenlijk napraten over Go Short Arnhem, de regionale films die tijdens het festival zijn vertoond en de onderwerpen die tijdens de Gelderland Film Meeting aan bod zijn gekomen.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK.