Menu Meet the producers
Meet the producers
Meet the producers

Go Short heeft voor Scriptwriters meet Producers 2023 vijf producenten uitgenodigd die graag naar jouw ideeën luisteren en misschien wel geïnteresseerd zijn in een vervolgafspraak. Deze speeddatesessie is een uitgelezen kans om je idee te pitchen, je netwerk uit te breiden en advies te krijgen. Leer hieronder de deelnemende producenten beter kennen!

Laura Bouwmeester (she/her)

Laura Bouwmeester zet zich als producent graag in voor het vertellen van krachtige verhalen, met een focus op culturele en seksuele diversiteit, met sterke rolmodellen. Ze werkt graag samen met filmmakers die niet bang zijn los te breken uit stereotiepe denkbeelden, gepassioneerd zijn en niet bang zijn humor te gebruiken om de maatschappij een spiegel voor te houden. Vanaf dit jaar is zij mede-eigenaar en producent van Labyrint Film (voormalig Dutch Mountain Film), naast Rogier Kramer.

Labyrint Film maakt kwaliteitsfilms en -series voor een breed publiek, waarbij de makers voorop staan. Verhalen met zowel een maatschappelijke urgentie als een sterke persoonlijke noodzaak. Een labyrint is een oeroud symbool en staat voor de zoektocht naar betekenis. Het kan je helpen een vraagstuk vanuit nieuwe perspectieven te bekijken en dat is precies waar wij voor staan: verhalen vertellen die je aan het denken zetten. Dat betekent ook dat we aansluiting zoeken bij actuele thema’s die spelen in de samenleving en films en series produceren die impact creëren. Voor Labyrint Film is het belangrijk om opkomende, talentvolle makers hun eigen verhalen te laten vertellen, met authenticiteit en creativiteit. Verder neemt het bedrijf graag het voortouw in de strijd voor een betere representatie van de LHBTIQ-gemeenschap.

Robin Alper (she/her)

Na in het internationale medialandschap werkzaam te zijn geweest als schrijver, eindredacteur en interim hoofdredacteur voor o.a. VICE en i-D Magazine, besloot Robin het roer om te gooien en zich te richten op de audiovisuele media. Zo startte ze als freelance producent voor Smarthouse en werkte ze een tijd bij het subsidiebureau van het Nederlands Filmfonds. Inmiddels vind je haar sinds een paar jaar op de Scripted-afdeling van productiebedrijf HALAL. Hier richt ze zich als Development Producer op het ontwikkelen van fictiefilms en -series en het scouten van nieuw talent.

 

Daniel Dow (he/him)

Daniel Dow is producent en één van de oprichters van DPPLR, een productiehuis gespecialiseerd in films en commercials. Hij heeft veertien korte films geproduceerd en werkt momenteel aan DPPLR’s eerste speelfilm. Daniel houdt van unieke verhalen en projecten die spelen met genre.

Rosalien Hollestelle (she/her)

Rosalien Hollestelle is werkzaam als junior producer bij BIND. Ze studeerde in 2021 af als producent aan de Nederlandse Filmacademie. Tijdens haar studie werkte ze als assistent producent bij productiehuis Room for Film en produceerde ze de korte film Dubbel D (Fey Lehiane) die op vele internationale filmfestivals te zien was. Ze studeerde af met de korte fictie film De Pinpas (Thijs Bouman) en de documentaire Yalda: de langste nacht (Faydim Ramshe). Ze ontving een nominatie voor de NAPA producenten-award. Sinds haar afstuderen is ze werkzaam bij BIND waar ze werkt aan speelfilms, documentaires en korte films. Recent werd de korte film Ma Mère et Moi (Emma Branderhorst) geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Berlijn in het onderdeel Generation 14Plus.

Suzan de Swaan (she/her)

Suzan de Swaan is producent bij Smarthouse Creative Impact Studio. Producties van Smarthouse zijn een kruising tussen arthouse & popcorn, entertainment & impact, kunst & kitch. De afgelopen jaren werkte ze als producent new talent bij Millstreet Films aan producties als ANNE+ (twee seizoenen + een speelfilm), Vaders & Zonen (Videoland Original), Op Tijd Terug (Videoland Academy), Gleuf (Filmfonds Shorts) en de serie Edelfigurant.

Tijdens haar studie film- en tv-wetenschap begon ze als bestuurslid van studentenbioscoop Kriterion en rolde zo de filmdistributie in. Na verschillende functies bij onafhankelijke filmdistributeurs woonde ze drie jaar in New York, waar ze werkte voor Robert “Bob” de Niro en zijn geliefde Tribeca Film Festival.

Terug in Nederland maakte ze de overstap van distributie naar productie bij producent Lemming Film. Inmiddels werkt ze ruim twaalf jaar als producent en richtte ze in 2021 samen met partners De Ontmoeting en EYE/MovieZone het talentontwikkelingsprogramma AWARE op, waarin ondervertegenwoordigde makers en stagiaires de kans krijgen om met een professionele crew een korte film te maken.