Menu CRISIS
CRISIS

In de korte documentaire CRISIS reageert een voormalig GGZ patiente op het medisch logboek wat is bijgehouden tijdens haar opname in een gesloten ‘crisis’ afdeling. Het wordt duidelijk dat er veel verschillen zijn tussen de data in het logboek, en haar eigen ervaring van deze tijd.

Wat is gek, en wat is gezond? Middels deze film wil ik de sociale stigma’s, die nog steeds kleven aan geestelijke gezondheidsissues, in een minder zwart-wit licht zetten.

DSC03531 (3)
astrid1
Astrid Feringa is filmmaker en artistiek onderzoeker, werkend vanuit Arnhem. In 2017 rondde ze de BA Graphic Design af aan ArtEZ (Arnhem), en in 2019 de MA Non-Linear Narrative aan de KABK (Den Haag). Middels haar werk onderzoekt ze hoe documentatie- en distributiemechanismen gebruikt worden om sociaal-politieke machtsverhoudingen te versterken en in stand te houden, vaak resulterend in video essays en/of filmisch installatie werk. Recentelijk is haar werk o.a. te zien geweest in Expoplu (Nijmegen), NEST (Den Haag) en tijdens IDFA Doclab 2019. Ze heeft bijdrages geleverd aan MIT Docubase Open Documentary Lab en KABK Lectorate Design, en heeft meegewerkt aan projecten voor o.a. Greenpeace NL, HIVOS en Politie Nederland.