Menu De Aardappeleters
De Aardappeleters
De Aardappeleters

De aardappeleters is een absurdistisch zwart wit sprookje van Demian van der Wekken over twee straatarme aardappelboeren in 1800. Ze leven een armoedig bestaan in een houten krot en leven van de aardappelen die ze telen op hun kleine stukje grond. Dit alles lijkt te veranderen als de boer op een dag thuiskomt met een kip.

Met water in hun mond wachten ze terwijl de kip hun blijft aanstaren met zijn zwarte kraaloogjes. De langzaam beginnen paranoia, honger en verlangen beginnen de overhand te krijgen in het kleine krot

Ze beginnen zichzelf te vertellen dat de kip expres een eitje achterhoudt en na twee dagen kunnen ze zichzelf niet meer beheersen. Ze vermoorden de kip en eten hem gulzig op. Pas als het laatste stukje is verdwenen begint het besef in te dalen dat ze opnieuw verdoemd zijn tot hun aardappelen.  

Demian is een crowdfundingsactie via Voordekunst gestart om zijn film te realiseren. Samen met jonge makers staat hij te popelen om te beginnen, maar daar heeft hij wel geld voor nodig. Dat geld hebben ze bijvoorbeeld nodig om een taalcoach de acteurs het Nedersaksisch dialect te leren. Om de film te kunnen realiseren roept hij op om hen financieel te steunen. Dus doneer en wie weet komt jouw naam of de naam van jouw bedrijf wel in de aftiteling van De Aardappeleters. Steun Demian hier

De maker

Van der Wekken won dit jaar met zijn film ‘Koe’ bij 48 Hour de prijs voor Best Use of Genre, Best Writing en won daarnaast de publieksprijs. Hij studeerde dit jaar af aan de Nederlandse Filmacademie.