Menu De Kortste Nacht – Informatie

De Kortste Nacht – Informatie

Veelgestelde vragen

Wat is het Filmfestival van de Kortste Nacht?

Het Filmfestival van de Kortste Nacht is een nieuw filmfestival voor korte film in Arnhem. Go Short organiseert het evenement samen met makersplatform Gelders DOEK en Focus Filmtheater. Het festival vindt plaats op 21 en 22 juni, rondom de kortste nacht van het jaar.

Het evenement richt zich op een breed publiek en biedt met name een nieuw, groot platform voor filmtalent uit de regio. De afsluiting wordt gevierd met de uitreiking van de Gelderse filmprijs het Gouden Hert. Go Short wil het Gelders filmklimaat een boost geven en begeleidt regionale makers in het pitchen, produceren en distribueren van nieuwe filmprojecten.

Waar is het Filmfestival van de Kortste Nacht?

Alle filmblokken tijdens het festival zijn te zien in Focus Filmtheater in Arnhem. Tijdens filmwandeling Off The Walls vinden op verschillende plekken in het centrum van Arnhem buitenvertoningen plaats.

Hoe bezoek ik Off The Walls?

Urban filmwandeling Off The Walls is een gratis evenement tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. De exacte route en de startlocatie zijn nog even geheim, maar het belooft een bijzondere editie te worden. De wandeling start als de zon onder is (om 22:06 uur).

Wil jij op de hoogte blijven van de startlocatie en route, volg dan het Facebookevent of meld je aan voor onze Whatsapp service door een berichtje te sturen via deze link.

Waar koop ik tickets?

Tickets koop je via deze website, door hier een filmblok te kiezen. Ook via de website en kassa van Focus Filmtheater zijn tickets te koop.

Wat kost een kaartje?

Het festivalbezoek je voor de prijs van een regulier filmkaartje. Alle prijzen vind je hier.

Wat krijg ik te zien in een filmblok?

In een filmblok zie je – net als bij Go Short – meerdere korte films. Soms delen ze een thema (bijvoorbeeld bij “Mode en Identiteit”) of vorm (“Animatie Shorts”), maar altijd krijg je verschillende verhalen te zien. Vaak zijn ook filmmakers aanwezig voor een kort gesprek (Q&A) na de film. Zodra we weten dat er een Q&A is vermelden we dat bij het programma.

Zijn de films ondertiteld?

Standaard zijn alle films Engels gesproken en/of Engels ondertiteld. Het programma “Voor de hele familie (6+)” is hierop een uitzondering en is Nederlands gesproken.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle ondertitels.