Menu Distributie
Distributie

Go Short – de expert op het gebied van korte film

Go Short is 365 dagen per jaar in voor distributie en promotie van korte films. Zo geeft Go Short korte films de plek die zij verdienen: het grote doek. En ook om zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met en enthousiast te maken over korte films en wat het te bieden heeft. Go Short organiseert meerdere projecten, variërend van langlopende programma’s zoals Voor Film en samengestelde programma’s tot eenmalige vertoningen, zowel binnen als buiten de filmzaal. Ben je een culturele organisatie, festival of filmhuis en heb je interesse in het vertonen van een van onderstaande programma’s? Neem dan contact met ons op:

Voor Film

Go Short vindt dat de voorfilm weer terug moet in de filmhuizen. Om dit kracht bij te zetten startte Go Short in 2013 het project Voor Film (voorheen De Voorfilm Moet Terug). Deelnemende filmhuizen programmeren iedere maand een andere door Go Short aangeleverde voorfilm bij hun reguliere programma. Een leuk extraatje voor de bezoeker.

Dag van de Korte Film

Op 21 december, de kortste dag van het jaar, staat de korte film centraal. Samen met EYE en NFF organiseert Go Short de Dag van de Korte Film. Een mooi en groot project, waarmee landelijk aandacht wordt geschonken aan korte films.

Duur: +/- 80 minuten

Oscar Nominated Shorts

Naast de grote blockbusters, nomineert de Acadamy elk jaar ook korte films voor een felbegeerde Oscar (in twee categorieën: animatie en fictie). Go Short distribueert twee programma’s: de genomineerde films voor een Oscar voor beste fictie- en animatiefilm.

Duur:+/- 90 minuten

Beschikbare periode: februari t/m juni

Programma’s en films op aanvraag

Wil je graag eenmalig een programma of losse korte films vertonen, bijvoorbeeld op basis van een thema? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Educatie

Korte film is zeer geschikt om in te zetten voor filmeducatie. Daarom programmeert Go Short ook zeer actief voor kinderen en jongeren. Aan de hand van een programma met meerdere korte films is het mogelijk om één onderwerp vanuit meerdere perspectieven te belichten, of juist in korte tijd meerdere onderwerpen aan te kaarten. Er is de mogelijkheid om naast het filmprogramma genoeg ruimte in te bouwen voor een inleiding en een nabespreking.

Tijdens het festival heeft Go Short twee programma’s voor het primair onderwijs (onderbouw en bovenbouw) en één programma voor het voortgezet onderwijs, begeleid met lesmateriaal. Gedurende de rest van het jaar kunt u bij Go Short terecht voor speciale educatieve programmering en advies m.b.t. filmeducatie.