Menu Distributie
Distributie

Go Short – de expert op het gebied van korte film

Go Short is 365 dagen per jaar in voor distributie en promotie van korte films. Zo geeft Go Short korte films de plek die zij verdienen: het grote doek. En ook om zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met en enthousiast te maken over korte films en wat het te bieden heeft. Go Short organiseert meerdere projecten, variërend van langlopende programma’s zoals De Voorfilm Moet Terug en samengestelde programma’s tot eenmalige vertoningen, zowel binnen als buiten de filmzaal. Bent u een culturele organisatie, festival of filmhuis en heeft u interesse in het vertonen van een van onderstaande programma’s? Neem dan contact met ons op:

De Voorfilm Moet Terug

Go Short vindt dat de voorfilm weer terug moet in de filmhuizen. Om dit kracht bij te zetten startte Go Short in 2013 het project De Voorfilm Moet Terug. Deelnemende filmhuizen programmeren iedere maand een andere door Go Short aangeleverde voorfilm bij hun reguliere programma. Een leuk extraatje voor de bezoeker.

Deelnemende filmhuizen in 2017: De Balie (Amsterdam), Chassé (Breda), LUX (Nijmegen), ECI Cultuurfabriek (Roermond), Filmschuur (Haarlem), Rialto (Amsterdam), Filmhuis Den Haag, Concordia (Enschede), Slieker Film (Leeuwarden), ’t Hoogt (Utrecht), LAB111 (Amsterdam)

Duur: maximaal 6 minuten per film

Beschikbare periode: een maand per voorfilm, inschrijven per zes maanden (startmaanden: augustus en februari)

Europese Dag van de Korte Film

Op 21 december, de kortste dag van het jaar, staat de korte film centraal. Samen met EYE en IFFR organiseert Go Short de Europese Dag van de Korte Film. In 2016 deden maar liefst 31 Nederlandse filmhuizen mee.  Een mooi en groot project, waarmee landelijk aandacht wordt geschonken aan korte films.

Duur: +/- 90 minuten

Beschikbare periode: 21 december

 

 

Best Dutch Shorts 2017

Dit programma bestaat uit de vijf beste Nederlandse korte film van Go Short 2017, samengesteld met als doel korte films van Nederlandse makers in binnen- en buitenland vertoond te krijgen.

Duur: +/- 90 minuten

Beschikbare periode: het hele jaar

 

Oscar Nominated Shorts

Naast de grote blockbusters, nomineert de Acadamy elk jaar ook korte films voor een felbegeerde Oscar (in twee categorieën: animatie en fictie). Go Short distribueert twee programma’s: de genomineerde films voor een Oscar voor beste fictie- en animatiefilm.

Duur:+/- 90 minuten

Beschikbare periode: februari t/m juni

Programma’s en films op aanvraag

Wil je graag eenmalig een programma of losse korte films vertonen, bijvoorbeeld op basis van een thema? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Go Short programmeerde in 2017 onder andere voor Zwarte Cross, Valkhof Festival, Inscience, Chassé Breda, Radboud Reflects, de Filmhallen.

Educatie

Korte film is zeer geschikt om in te zetten voor filmeducatie. Daarom programmeert Go Short ook zeer actief voor kinderen en jongeren.  Aan de hand van een programma met meerdere korte films is het mogelijk om één onderwerp vanuit meerdere perspectieven te belichten, of juist in korte tijd meerdere onderwerpen aan te kaarten. Er is de mogelijkheid om naast het filmprogramma genoeg ruimte in te bouwen voor een inleiding en een nabespreking.

Tijdens het festival heeft Go Short twee programma’s voor het primair onderwijs (onderbouw en bovenbouw) en één programma voor het voortgezet onderwijs, begeleid met lesmateriaal. Gedurende de rest van het jaar kunt u bij Go Short terecht voor speciale educatieve programmering en advies m.b.t. filmeducatie.