Menu Distributie
Distributie

Go Short zoekt actief naar mogelijkheden om korte films een groter bereik te geven.

Naast het festival organiseren wij meerdere projecten, variërend van langlopende programma’s zoals De Voorfilm Moet Terug tot eenmalige filmvertoningen, zowel binnen als buiten de filmzaal. Heeft u interesse om deel te nemen aan een van onderstaande projecten, neem dan contact met ons op.

De Voorfilm Moet Terug
Inhoud programma: elke maand levert Go Short een film van maximaal 6 minuten die in alle deelnemende filmhuizen gedurende een maand wordt vertoond. Het filmhuis kan de film zoveel inzetten als zij willen. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd aanbod en alle films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.
De voorfilms worden aan het begin van de periode als DCP aangeleverd. Daarnaast zorgt Go Short voor flyers, posters, een advertentie in de Filmkrant en publiciteit via de eigen social media kanalen.
Periode: augustus t/m januari 2016

Go Short en Guido Hendrikx produceren samen een film van 6 minuten voor het voorfilmcircuit. Guido Hendrikx won in 2015 de VEVAM Go Short Award voor beste Nederlandse korte film en in 2016 de Special Jury Award for Dutch Documentary op IDFA met Strangers in Paradise.

Best Dutch Shorts 2015
Duur programma: 80-90 minuten
Inhoud programma: een selectie van de beste Nederlandse films van de 2015 editie van Go Short. Het programma toont alle genres die tijdens het festival aan bod komen, namelijk animatie, documentaire, fictie en kunstfilms. Go Short levert het totale programma aan als DCP, zorgt voor gedrukte flyers, promotionele teksten en promotie via de eigen social media kanalen.
Periode: het hele jaar door


Schoolvoorstellingen primair onderwijs
Leeftijd: 6-12 jaar oud
Duur programma: 60-80 minuten
Inhoud programma: samengesteld filmprogramma met meerdere korte films die diverse genres bestrijken met indien mogelijk een Q&A met een filmmaker of acteur uit één van de films. Begeleidend voor de scholen wordt er een lesbrief aangeboden waarmee het programma voorafgaand en na afloop in de klas behandeld kan worden.
Periode: het hele jaar door

Go Shorty! 
Shorts for Kids
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Duur programma: 60-80 minuten
Inhoud programma: samengesteld filmprogramma met meerdere korte films die diverse genres bestrijken met indien mogelijk een Q&A met een filmmaker of acteur uit één van de films.
Periode: het hele jaar door

Short Tracks
Inhoud programma: in samenwerking met muzikanten uit Nijmegen heeft Go Short een unieke productie in elkaar gezet. Een live filmconcert verzorgd door de Nijmeegse muzikanten Frank Boeijen (The Gathering/Grimm Limbo), Rense Slings (Automatic Sam) en Peter Johan Nÿland (Distel/Hadewych). De sfeer van het filmprogramma is dromerig en fantasierijk, en sluit goed aan bij de stijl van de muzikanten. Beide producers halen hun inspiratie bij de elektronische pioniers en new wave muziek van de jaren tachtig, maar hun output verschilt enorm. Grimm Limbo richt zijn pijlen op de electro dansvloer, terwijl Hadewych onderduikt in een industrial vibe. Voeg daar een vleugje gitaarwerk van Automatic Sam bij en dat moet wel een dynamisch muzikaal spel opleveren! Het opnieuw combineren van film met muziek creëert een nieuw speelveld voor muzikanten en een nieuwe totaalbeleving voor het publiek.
Het filmconcert duurt 55 minuten.
Periode: het hele jaar door

Go Festival

Wij komen graag onze mooie shorts laten zien op passende festivals en evenementen. Zo zijn wij bijvoorbeeld te zien op:

Zwarte Cross, Stukafest, Wetflix, Kunstnacht, Dutch Design Week, Vierdaagsefeesten, Curtas, De Kortste Nacht, Chassé Breda

Kijk daarvoor even op onze agenda