Menu Dit was Go Short Arnhem 2023
Dit was Go Short Arnhem 2023
Dit was Go Short Arnhem 2023

Dit was was absoluut de warmste editie in de geschiedenis van Go Short! Met zweetdruppeltjes op het voorhoofd liepen we op vrijdagavond door een donker Modekwartier tijdens een bijzondere editie van Off The Walls. Heerlijk koel was het daarentegen in de zalen van Focus, waar we met elkaar genoten van het beste dat Gelderse korte films te bieden hebben. We sloten zondagavond met klamme handjes af i.v.m. de spannende strijd om Het Gouden Hert.

Was je er niet bij? Dan heb je wat gemist. Hieronder zetten we de highlights van Go Short Arnhem 2023 op een rijtje.

Gelders Kort Competitie i.s.m. Gelders DOEK

Tijdens de Gelders Kort Competitie zag je de beste films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van films die streden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers. In een volle zaal in Focus Filmtheater werden zondagavond de felbegeerde Gouden Herten uitgereikt aan de makers van de beste korte films uit Gelderland.
Gus Wickerhoff en Jor Broeder ontvingen de prijs voor respectievelijk hun films Schaduwvolk (non-fictie) en Een glimp van geluk (fictie). Hiermee winnen zij ieder een bedrag van €1.000,- aan prijzengeld. De Special Mention in de categorie non-fictie ging naar Diyar van Moayad Alhariry. In de categorie fictie kreeg Hi! gemaakt door Hajar Mehrani en Narjes Mohammadi een Special Mention.
Bekijk hier de hele selectie aan films die vertoond zijn tijdens Go Short Arnhem.
Off The Walls
In de heerlijke tuin van Arnhems Boekencafé Libertas verzamelden bijna 300 mensen zich om samen met ons Off The Walls te beleven. Met de medewerking van de wijkbewoners Klarendal hebben we er deze warme nazomeravond weer een mooie editie van weten te maken. We keken niet alleen naar pareltjes van films maar leerden ook deze kleurrijke Arnhemse wijk beter kennen.
Bekijk hier de foto’s.

Oscar Shorts – Animation

Go Short brengt jaarlijks een programma met de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) met alle nominaties in de categorie korte animatiefilm van 2023. Natuurlijk inclusief de winnaar: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.
En ook…

Family Shorts (4+)

In deze wonderlijke kortjes droomde iedereen van grootse dingen. Van een hongerige hond tot een dromende spin. 
Klik hier voor een overzicht van de films.

Comedy Shorts

In onze huidige wereld is humor broodnodig! Gelukkig selecteerde Go Short vijf films met uiteenlopende soorten humor. Van slapstick tot ongemakkelijk herkenbaar, van typisch kolder tot puur absurd.

Klik hier voor een overzicht van de films.

European Audience Favorites

Sinds 2019 organiseren 9 emblematische Europese festivals de European Short Film Audience Award (ESFAA): een selectie van de allerbeste Europese korte films van het afgelopen jaar die door de partnerfestivals worden bekroond met een nationale publieksprijs en op tournee gaan om de titel van favoriete korte film van het Europese publiek in de wacht te slepen.

Tijdens Go Short Arnhem zag je de vier bestbeoordeelde films, waaronder de winnaar van de European Short Film Audience Award 2022-23!

Bekijk hier het volledige filmprogramma

Daily Shots of Shorts

Go Short Arnhem streek ook dit jaar weer neer in Rozet. In het gebouw werden vijf hoogtepunten van de afgelopen jaren getoond. Van lokale makers tot Oscar-winnaars, stuk voor stuk parels.

Bekijk hier het volledige filmprogramma.

Gelderland Film Meeting

Het schrijven van een goede regisseursvisie is een onmisbare vaardigheid voor elke filmmaker. Regievisies zijn essentieel voor het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en het verkrijgen van fondsen. Ze vormen de basis van je succes als filmmaker. Maar wat is een regisseursvisie precies en hoe schrijf je er een?

Filmmakers gingen er op zondag 10 september met elkaar over in gesprek. Daarna konden ze aanschuiven bij het filmmakersdiner en werken aan hun netwerk.