Ben jij een in Nederland gevestigde filmmaker, en werk je aan een korte film? Heb je een sterk filmplan in een vroege ontwikkelingsfase of een work-in-progress die je graag wilt presenteren aan nationale en internationale professionals uit de (korte)filmindustrie? Stuur dan nu je filmplan in voor de Dutch Short Film Pitch, georganiseerd door Go Short en Screen Talent NL.
Tijdens de 17e editie van Go Short worden op vrijdag 4 april 2025 tien kortefilmprojecten van Nederlandse bodem gepitcht voor een publiek van filmprofessionals: vijf korte films in ontwikkeling en vijf korte films in productie. De twee beste pitches ontvangen uiteindelijk ieder een prijs ter waarde van €4.000, bestaande uit een vrij te besteden bedrag en een bedrag bedoeld voor de inhuur van coaches. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door Screen Talent NL. Daarnaast stelt QISSA een prijs beschikbaar voor het meest vernieuwende filmidee. Om makers die buiten de gebaande paden gaan en nieuwe perspectieven tonen, een steuntje in de rug te bieden, ontvangt één filmmaker een ontwikkeltraject bij QISSA ter waarde van €1.000,-.
Daarnaast werkt De Dutch Short Film Pitch samen met CineSud en Cannes Cinéma de Demain om de filmmaker met het sterkste filmplan toegang te bieden tot het Festival de Cannes. CineSud nodigt deze filmmaker uit om deel te nemen aan het Dutch Talents to Cannes-traject, inclusief prep-meetings, deelname op locatie en accommodatie in Cannes van 16 mei tot 22 mei. Daarnaast ontvangt de filmmaker een gratis accreditatie voor het Festival de Cannes waarmee de filmmaker toegang krijgt tot de SFC | Rendez-vous Industry professional events, evenals een één-op-één tutoringsessie van 45 minuten op locatie in Cannes (ondersteund door Short Film Corner | Rendez-vous Industry). De reiskosten naar het Festival de Cannes worden niet vergoed.
De geselecteerde filmmakers zullen allen ook deelnemen aan een online pitchtraining ter voorbereiding op de daadwerkelijke pitch. Deze sessie vindt plaats in de eerste week van maart en zal een dagdeel in beslag nemen. Deze online sessie vindt plaats op dinsdag 4 maart om 10:00.
Met de Dutch Short Film Pitch bundelen Go Short en Screen Talent NL hun krachten om filmtalent uit heel Nederland te bereiken en met de juiste mensen in contact te brengen. De Dutch Short Film Pitch is dan ook een unieke kans om de nationale en internationale korte filmindustrie in een vroeg stadium bij je filmplan te betrekken, meer aandacht te genereren voor jouw korte film én jezelf in de kijker te spelen bij toonaangevende internationale (korte) filmprogrammeurs, producenten en distributeurs!
Belangrijke data:
- Deadline voor indiening: zondag 2 februari 2025
De deelnemende projecten worden eind februari bekendgemaakt.
- Online pitchtraining: dinsdag 4 maart 2025 om 10:00
- Pitchdatum: vrijdag 4 april 2025 tijdens Go Short in Nijmegen
Omdat de filmplannen voor een internationaal publiek worden gepitcht, zal deze pitch in het Engels zijn. Je mag zelf beslissen of je je filmplannen in het Nederlands of het Engels inzendt. Dit heeft geen invloed op de selectie van de filmplannen. Heb je vragen? Mail dan naar pitch@goshort.nl.
Over:
Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. De 17e editie van Go Short vindt plaats van 1 t/m 6 April in 2025. Hier worden de beste, recente, korte films van Europa vertoond en reiken we de Go Short Awards uit aan de allerbeste inzendingen. Naast het competitieprogramma biedt Go Short diverse focusprogramma’s en een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feestjes en ontmoetingsplekken voor filmmakers, publiek en andere betrokkenen.
Screen Talent NL is een netwerk van talent- en productiehubs in de Nederlandse filmsector, dat zich richt op de interregionale afstemming, ontwikkeling van en samenwerking tussen de regionale talent- en productiehubs in Nederland. Centraal staat de uitwisseling van best practices, het (door)ontwikkelen van gesignaleerde hiaten in de regionale infrastructuren en de coördinatie van gezamenlijk georganiseerde talenttrajecten en -activiteiten. Doel is door samenwerking de regionale ecosystemen voor film en media te versterken, het regionale talent- en productieklimaat te bevorderen en in het verlengde daarvan het nationale ecosysteem als geheel.