Menu Dutch Short Film Pitch
Dutch Short Film Pitch
Dutch Short Film Pitch

Ben jij een filmmaker en werk je aan een korte film, (co-)geproduceerd in Nederland? Heb je een sterk filmplan in een vroege ontwikkelingsfase of een work-in-progress die je graag wilt tonen aan (inter)nationale professionals uit de industrie? Iedere editie van Go Short kun je jouw filmplan insturen voor de nieuwe jaarlijkse pitchingsessie voor Nederlandse korte filmproducties van Go Short en Screen Talent NL.

Voor de editie van 2024 is de deadline verlopen.

Iedere editie worden tijdens Go Short tien kortefilmprojecten van Nederlandse bodem gepitcht voor een publiek van filmprofessionals: vijf korte films in ontwikkeling en vijf korte films in uitvoering. Na de pitch worden er 1-op-1 meetings georganiseerd waarbij de deelnemende makers in gesprek gaan met belangrijke spelers uit de industrie, zoals korte film programmeurs, distributeurs en anderen. Met deze nieuwe pitchsessie bundelen Go Short en Screen Talent NL hun krachten om filmtalent uit heel Nederland te bereiken en te bedienen.

Alle geselecteerde projecten worden voorafgaand aan de pitches uitgenodigd voor een pitchtraining. Deze sessie vindt plaats in de maart, een maand voorafgaand aan het festival. Tot slot maken alle deelnemende projecten kans om een award te winnen voor de beste pitch. De twee beste pitches ontvangen een bedrag van €4.000, bestaande uit een vrij te besteden deel en deel voor de inhuur van coaches. Deze awards worden beschikbaar gesteld door Screen Talent NL.  

De Dutch Short Film Pitch is een kans om de nationale en internationale korte filmindustrie in een vroeg stadium te betrekken bij je filmplan en zo meer aandacht te genereren voor jouw korte film en tegelijkertijd jezelf in de kijker te spelen bij toonaangevende internationale (korte) filmprogrammeurs, producenten en distributeurs!

De selectie van 2024

Dit zijn de geselecteerde makers en projecten

Dahania Candelo met de film ‘TOLK’

Jor Broeder met de film ‘In The Belly of The Beast’

Amber Rozema met de film ‘NORA’

Eva Bonnevits met de film ‘Train Project’

Luciënne Venner met de film ‘She Moves Me’

Wiep Teeuwisse met de film ‘De Afvalligen’

Désirée Pfenninger met de film ‘EVERY CHILD COSTS THE MOTHER ONE TOOTH’

Froukje van Wengerden met de film ‘De jaren waarin ik niet film’

Naomi Pacifique met de film ‘in the heart there is a stone’

Dit zijn de winnaars van de Dutch Short Film Pitches

Most Promising Film Plan – Film & Development
Dahania Candelo met de film ‘TOLK’

Best Pitch Award – Film & Development
Naomi Pacifique met de film ‘in the heart there is a stone’

Most Promising Film Plan – Work in Progress
Froukje van Wengerden met de film ‘De jaren waarin ik niet film’

Best Pitch Award – Work in Progress
Désirée Pfenninger met de film ‘EVERY CHILD COSTS THE MOTHER ONE TOOTH’

Over:  

Go Short is het belangrijkste korte filmfestival van Nederland en is opgericht om bij te dragen aan de verdieping en verbreding van de korte filmcultuur. Naast de wedstrijden biedt Go Short een uitgebreid programma aan evenementen, lezingen, educatieve activiteiten, workshops, feesten en ontmoetingsplekken voor filmmakers, publiek en andere belanghebbenden. Go Short is een Oscar-, BAFTA- en EFA-kwalificatiefestival.  

Screen Talent NL is het netwerk van talent- en productiehubs in de Nederlandse filmsector, verspreid over heel Nederland. Het netwerk zet zich in voor lokale makers en verhalen in de regio’s waar de hubs actief zijn. Ook maakt Screen Talent NL zich sterk om de infrastructuur voor filmtalent en filmproductie ter plekke en zodoende door heel Nederland te verbeteren en te versterken. Omdat we geloven in de kracht van diversiteit in makers, verhalen en films die in de regio’s verteld en gemaakt worden en de unieke waarde die dit kan toevoegen aan de nationale filmindustrie.