Menu Editie #13 2021
Voorgaande edities

Editie #13 2021

De editie van Go Short 2021 was een hybride vorm tussen online en offline: een vernieuwende en experimentele manier om een coronaproof festival op de been te houden. Het was een programma dat zich uitstrekte over verschillende locaties en een langere periode. Bovenal maakten we gebruik van al die verschillende presentatievormen die de korte film rijk is. Go Short 2021 bestond uit verschillende onderdelen: Go Short Online, Go Short live en een filmwandeling door Nijmegen.

Go Short Online

Van 8 t/m 25 april vond Go Short Online plaats, het eerste deel van Go Short 2021. Een evenement van maar liefst 2,5 weken lang, vol prachtige films, Industry activiteiten, VR-films voor thuis, de awardshow en online feestje Club Short.

Go Short Live

In drie speciale avondvullende live-uitzendingen keken we samen met jullie een aantal films en gingen we tussendoor in gesprek met makers en specialisten. Elke avond stond in het teken van één groter thema: de Nederlandse film, het maakproces achter de films en het belang van menselijk contact en anderen om ons heen. 

Filmwandeling

Go Short en Architectuurcentrum Nijmegen presenteren een unieke Filmwandeling over de veerkracht van Nijmegen-West en de ontwikkeling van het Waalfront. De wandeling is vanaf 16 juli voor iedereen gratis beschikbaar, het enige dat je nodig hebt is een smartphone en koptelefoon. De wandeling is op ieder gewenst moment te lopen, individueel of samen.

Go Short Arnhem

Go Short maakte ook dit jaar de oversteek naar Arnhem en presenteerde i.s.m. Focus Filmtheater en Gelders Doek het evenement Go Short Arnhem. Tijdens dit filmfestival voor liefhebbers en regionaal filmtalent, ontdekte je in vier dagen het beste dat Gelderland te bieden had. De meest verrassende, urgente en ontroerende korte films kwamen langs in een divers programma. Go Short Arnhem vond plaats tussen 9 – 12 september 2021.

Bekijk voorgaande edities: