Menu Onze visie
Onze visie
Onze visie

Filmkijken alleen vermaak? Zeker niet! Go Short levert een belangrijke bijdrage aan het filmonderwijs voor kinderen. Al van kleins af aan komen kinderen voortdurend in aanraking met beelden, en daarom vinden wij het belangrijk dat er op het primair en voortgezet onderwijs aandacht wordt besteed aan begrijpend kijken. Het is van groot belang om kinderen van jongs af aan te leren over beeldtaal: wat doet bewegend beeld met de kijker? Op welke manier vertelt een film een verhaal? En wat doet bijvoorbeeld filmmuziek met de sfeer van een film?

Tijdens Go Short en Go Short Arnhem organiseren we schoolvoorstellingen, waarbij klassen in het filmhuis een divers programma aan korte films krijgen voorgeschoteld die aansluiten bij de kijk- en belevingswereld van de doelgroep. In de filmzaal is altijd een professional van één van de vertoonde films aanwezig om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden. Het thema van de films kan worden ingeleid door gebruik te maken van het bijgevoegde lesmateriaal. Bekijk hieronder het aanbod voor basisscholen, middelbare scholen en het hoger onderwijs. 

Go Short in LUX Nijmegen: 4, 5, 6 of 7 april 2023

Komen de data of locatie niet uit? Deze programma’s zijn online, jaarrond beschikbaar. Een voorstelling in een filmhuis bij jou in de buurt behoort ook tot de mogelijkheden.

Elske Nissen-07227 (1)

Het hele jaar door organiseert Go Short educatieve activiteiten voor allerlei leeftijden en doelgroepen. We zijn actief lid van het Netwerk Filmeducatie, een landelijk netwerk van partijen die filmeducatieve programma’s ontwikkelen. Wij denken graag mee over filmonderwijs; voor advies of meer informatie kun je contact opnemen via educatie@goshort.nl.