Menu Entry
Entry

Vanaf 1 juni 2018 kunnen films worden aangemeld via deze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze Call for entry.

 

European Competition
De European Competition bestaat uit korte films die in Europa geproduceerd zijn van alle genres. De films komen in aanmerking voor de Go Short Award for Best Short Film in alle vier de verschillende categorieën.

Student Competition
De Student Competition bestaat uit korte films geproduceerd in Europese filmscholen en van alle genres. De beste film wint een Encouragement Award, en daarbij zijn alle films eveneens in de running voor de Audience Award.

Dutch Competition
De Dutch Competition is een selectie van korte films die in Nederland zijn geproduceerd, waarvan de beste film beloond wordt met de Go Short Award for Best Dutch Short. Alle films dingen eveneens mee naar de Audience Award.

Youth Competition
Uit de bovenstaande competities wordt een selectie films samengesteld die de Youth Competition vormt, en deze films dingen mee naar de Nijmegen Youth Award.

Filmstudenten: Go Ahead
Go Short biedt filmstudenten, al voordat zij hun afstudeerfilm hebben gemaakt, de mogelijkheid hun werk te testen op een filmfestival. Voor een nieuw programma voor eerste-, tweede- en derdejaars studentenfilms van de filmscholen en -academies uit Nederland is het nu mogelijk je film in te sturen. Het doel van dit nieuwe programma is filmstudenten de mogelijkheid te bieden hun werk te vertonen op een internationaal festival, terwijl zij hun vaardigheden en talenten nog aan het ontwikkelen zijn. Het is de bedoeling om hen in een proeftuinsetting van feedback te voorzien in een vroeg stadium van hun carrière.

Dutch Platform
Voor professionals bieden wij tijdens het festival in de Video Library naast alle competitiefilms, ook een overzicht aan van de meest recent geproduceerde Nederlandse korte films. Zo krijgen internationale professionals de mogelijkheid om het aanbod van de laatste anderhalf jaar te bekijken. Hiervoor komen films tot 50 minuten in aanmerking. Alle Nederlandse films die ingezonden worden, worden automatisch ook in de Dutch Platform opgenomen. Het is vanwege dit onderdeel van belang dat alle inzendingen Engels ondertiteld zijn.

Regelementen

De competitiereglementen van 2018 zijn hier te vinden.