Menu Entry
Entry

Aanmeldingen voor Go Short 2019 zijn nu geopend!

De 11e editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen vindt plaats van 3 t/m 7 april 2019.  Meld je korte film aan om in aanmerking te komen voor een van de competities.

Aanmelden doe je eenvoudig via onze Filmchief portal. Per film vragen we een entry fee van €9,50 (incl. btw). Voor VR films en muziekvideo’s wordt een entry fee van €7,00 (incl. btw) gerekend.

Alle genres zijn welkom, de maximale tijdsduur is 30 minuten. Het volledige competitiereglement vind je hier voor de film-, VR en muziekvideo competities.

Deadlines filmcompetitie:
1 september 2018: films gemaakt tussen 1 december 2017 en 1 juni 2018
23 november 2018: films niet ouder dan 1 juni 2018
21 december 2018: films gemaakt in november of december 2018
NB: We zijn altijd op zoek naar regionale producties en films van minder dan 5 minuten. Na de deadlines kun je hiervoor mailen naar program@goshort.nl

Deadline VR competitie:
7 december 2018: films gemaakt na 1 december 2017 

Deadline Music Video competitie:
7 december 2018: films gemaakt na 1 september 2017 

Europese Competitie
De Europese Competitie bestaat uit shorts gemaakt in (geografisch) Europa in de categorieën Animatie, Documentaire, Fictie en Kunst. Per categorie komen de films in aanmerking voor de Go Short Award voor Best European Short. Winnaars van de Animatie, Fictie en Documentaire sectie ontvangen ook een Academy Award Qualifier.

Studenten Competitie
De Studenten Competitie vertoont korte films in alle genres gemaakt door studenten van Europese filmscholen. De beste film ontvangt de Encouragement Award.

Nederlandse Competitie
De Nederlandse Competitie is een selectie van films gemaakt in Nederland. De beste film wint de Go Short Award voor Best Dutch Short en maakt kans op een Academy Award Qualifier wanneer deze in de categorie Animatie, Documentaire of Fictie valt.

Youth Competition & Audience Award
Een selectie van bovenstaande competitie films wordt geselecteerd voor de Youth Competition. De winnaar van deze categorie wint de Go Short Youth Award. Alle competitie films komen in aanmerking voor de Go Short Audience Award.

VR competitie
De beste internationale VR films gaan met elkaar de strijd aan in de VR Competitie. Er zijn geen restricties aan categorieën, zolang het 360 graden lineaire VR films zijn. De winnende film neemt de Go Short Award voor Best VR Film mee naar huis.

Music Video competitie
De Music Video Competitie is een selectie van de beste videoclips van het afgelopen jaar. Er worden twee prijzen uitgereikt binnen deze competitie: de beste Nederlandse én de beste internationale muziekvideo worden beloond met een Go Short Award.

Op zoek naar talent
Voor de talentenprogramma’s zoekt Go Short misschien wel naar jouw film! Voor het programma Go Ahead selecteert Go Short films gemaakt door filmstudenten uit het eerste, tweede en derde jaar van een Nederlandse film- of kunstacademie. Voor het programma Homegrown is Go Short op zoek naar filmtalent uit Gelderland. Zend je een film in voor één van de competities, dan maak je tevens kans op selectie voor een van deze speciale programma’s.

Dutch Platform
Voor professionals bieden wij tijdens het festival in de Video Library naast alle competitiefilms, ook een overzicht aan van de meest recent geproduceerde Nederlandse korte films. Zo krijgen internationale professionals de mogelijkheid om het aanbod van de laatste anderhalf jaar te bekijken. Alle Nederlandse films die ingezonden worden, worden automatisch ook in de Dutch Platform opgenomen. Het is vanwege dit onderdeel van belang dat alle inzendingen Engels ondertiteld zijn.