Menu Entry
Entry

Aanmeldingen voor Go Short 2021 zijn gesloten.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Europese Competitie
Voor de Europese Competitie accepteren we korte fictie, documentaire, animatie en kunst films, gemaakt in (geografisch) Europa. De films komen in aanmerken voor de Go Short Award voor Best European Film in drie verschillende categorieën en alle winnaars ontvangen een Academy Award Qualifier.

Studenten Competitie
De Studenten Competitie vertoont korte films in alle genres gemaakt door studenten van Europese filmscholen. De beste film ontvangt de Encouragement Award.

Nederlandse Competitie
De Nederlandse Competitie is een selectie van films gemaakt in Nederland. De beste film wint de Go Short Award voor Best Dutch Short en maakt kans op een Academy Award Qualifier wanneer deze in de categorie Animatie, Documentaire of Fictie valt.

Audience Award
Alle films in de Europese, Studenten en Nederlandse competitie komen in aanmerking voor de Go Short Audience Award.

VR Competitie
De beste internationale VR films gaan met elkaar de strijd aan in de VR Competitie. Er zijn geen restricties aan categorieën, zolang het 360 graden lineaire VR films zijn. De winnende film neemt de Go Short Award voor Best VR Film mee naar huis.

Music Video Competitie
De Music Video Competitie is een selectie van de beste videoclips van het afgelopen jaar. De beste muziekvideo wordt beloond met een Go Short Award.

Op zoek naar talent
Voor de talentenprogramma’s zoekt Go Short misschien wel naar jouw film! Voor het programma Go Ahead selecteert Go Short films gemaakt door filmstudenten uit het eerste, tweede en derde jaar van een Nederlandse film- of kunstacademie. Voor het programma Homegrown is Go Short op zoek naar filmtalent uit Gelderland. Zend je een film in voor één van de competities, dan maak je tevens kans op selectie voor een van deze speciale programma’s.

Dutch Platform
Voor professionals bieden wij tijdens het festival in de Video Library naast alle competitiefilms, ook een overzicht aan van de meest recent geproduceerde Nederlandse korte films. Zo krijgen internationale professionals de mogelijkheid om het aanbod van de laatste anderhalf jaar te bekijken. Alle Nederlandse films die ingezonden worden, worden automatisch ook in de Dutch Platform opgenomen. Het is vanwege dit onderdeel van belang dat alle inzendingen Engels ondertiteld zijn.

Het reglement voor de competities vind je hier. Klik hier voor het reglement voor VR-film en hier voor het reglement van muziekvideo’s.