Menu Entry
Entry

Stuur je film in voor Go Short 2022!

Met Go Short Online vers in het geheugen en nog een aantal bijzondere activiteiten voor de boeg in 2021, is het festivalteam van Go Short ook alweer druk bezig met de voorbereiding voor de 14e festivaleditie, die zal plaatsvinden van 6 tot en met 10 april 2022. Vanaf nu is het daarom voor filmmakers mogelijk om hun film in te zenden voor een van de competitieprogramma’s. Geselecteerde films komen in aanmerking voor prestigieuze internationale prijzen. Go Short is namelijk de officiële gateway naar de Oscars®, BAFTA’s en de European Film Awards.

Europese Competitie
Voor de Europese Competitie accepteren we korte fictie, documentaire, animatie en kunst films, gemaakt in (geografisch) Europa. De films komen in aanmerken voor de Go Short Award voor Best European Film in drie verschillende categorieën en alle winnaars ontvangen een Academy Award Qualifier.

Studenten Competitie
De Studenten Competitie vertoont korte films in alle genres gemaakt door studenten van Europese filmscholen. De beste film ontvangt de Encouragement Award.

Nederlandse Competitie
De Nederlandse Competitie is een selectie van films gemaakt in Nederland. De beste film wint de Go Short Award voor Best Dutch Short en maakt kans op een Academy Award Qualifier wanneer deze in de categorie Animatie, Documentaire of Fictie valt.

Audience Award
Alle films in de Europese, Studenten en Nederlandse competitie komen in aanmerking voor de Go Short Audience Award en de verschillende jury’s bepalen samen welke film officieel wordt voorgedragen als de Go Short kandidaat voor de European Film Awards.  

Op zoek naar talent
Voor de talentenprogramma’s zoekt Go Short misschien wel naar jouw film! Voor het programma Go Ahead selecteert Go Short films gemaakt door filmstudenten uit het eerste, tweede en derde jaar van een Nederlandse film- of kunstacademie. Voor het programma Homegrown is Go Short op zoek naar filmtalent uit Gelderland. Zend je een film in voor één van de competities, dan maak je tevens kans op selectie voor een van deze speciale programma’s.

Dutch Platform
Voor professionals bieden wij tijdens het festival in de Video Library naast alle competitiefilms, ook een overzicht aan van de meest recent geproduceerde Nederlandse korte films. Zo krijgen internationale professionals de mogelijkheid om het aanbod van de laatste anderhalf jaar te bekijken. Alle Nederlandse films die ingezonden worden, worden automatisch ook in de Dutch Platform opgenomen. Het is vanwege dit onderdeel van belang dat alle inzendingen Engels ondertiteld zijn.

Deadlines

  • 24 september 2021 voor films die voltooid zijn tussen 1 december 2020 en 1 juni 2021
  • 26 november 2021 voor alle films die voltooid zijn na 1 juni 2021
  • 24 december 2021 voor films die zijn voltooid in november of december 2021

Het reglement voor de competities vind je hier.