Menu Gelderland Film Pitch
Gelderland Film Pitch
Gelderland Film Pitch

De Gelderland Film Pitch 

De Gelderland Film Pitch is een pitching platform en productietraject voor korte films, georganiseerd door Go Short – International Short Film Festival NijmegenHet biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een door Go Short beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. Drie projecten zijn tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht uitgekozen als winnaars.

Op het Filmfestival van de Kortste Nacht in Arnhem werden zes geselecteerde projecten gepitcht tijdens een speciaal hiervoor ingericht event op vrijdag 21 juni 2019. Een deskundige jury, onder leiding van Go Short, koos drie filmprojecten uit. De winnende projecten worden gerealiseerd met een budget van minimaal €7.500 en maximaal €10.000. Go Short stelt een productiebudget van €5.000 euro beschikbaar. De overige €2.500 tot €5.000 dient te worden verworven door middel van een crowdfundingcampagne in samenwerking met CineCrowdOp vrijdag 12 juli vond er een workshop crowdfunding plaats voor de makers van de geselecteerde projecten, gegeven door CineCrowd. De crowdfundingcampagne dient van start te gaan in het najaar van 2019. 

Naast de genoemde trainingen treedt Go Short op als coproducent en ontvangen de makers begeleiding en coaching gedurende de loop van het productieproces. Go Short draagt bovendien zorg voor een officiële première, stemt een passende distributiestrategie af en treedt op als distributeur van de geproduceerde films. Hiervoor dient een bedrag van €500 gereserveerd te worden in de productiebegroting. 

Drie projecten zijn tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht door de jury – bestaande uit Kirsten Ruber, Sil van der Woerd en Niels Putman – uitgekozen als winnaars:

WAGON – Coen Haver

STOET – Nena Tijsma

Retina – Niels Veenendaal

 

Foto door Mario Ruiz.