Menu Gelderland Film Pitch
Gelderland Film Pitch
Gelderland Film Pitch

De Gelderland Film Pitch is een pitchingsplatform en productietraject voor korte films, georganiseerd door Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Het biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. 

Wat is de Gelderland Film Pitch?

Uit de vele aanmeldingen die we in het voorjaar doorgaans binnenkrijgen volgt een secuur selectieproces. Hier komen drie winnaars naar voren. Deze drie winnaars krijgen ieder minimaal € 5.000,- om hun plan uit te voeren. Omroep Gelderland vult dit startkapitaal aan tot € 7.500,-. Het overige budget zamelden de makers zelf in door middel van crowdfunding.

Maar dat is niet alles. We blijven de winnaars van onze Gelderland Film Pitch volgen na Go Short Arnhem en ondersteunen hen door het hele productieproces heen, van scriptschrijven tot distributie. We bieden de films ook de mogelijkheid om in première te gaan tijdens Go Short  – International Short Film Festival Nijmegen van het jaar daarop. Zo gaan we duurzaam om met lokaal talent en geven we beginnende makers een kans om hun films te tonen voor een internationaal publiek.

Wil jij de ontwikkelingen van de filmmakers van de Gelderland Film Pitch op de voet volgen? Bekijk dan de YouTube-serie Gelderland Filmpitch #4 | van pitch naar première!

Betrokkenheid Go Short

Naast de genoemde trainingen treedt Go Short op als coproducent en ontvangen de makers begeleiding en coaching gedurende de loop van het productieproces. Go Short draagt bovendien zorg voor een officiële première, stemt een passende distributiestrategie af en treedt op als distributeur van de geproduceerde films. Hiervoor dient een bedrag van €500,- gereserveerd te worden in de productiebegroting. 

Aanmelden

In het voorjaar is het mogelijk om je als filmmaker aan te melden voor de Gelderland Film Pitch. Momenteel staat deze inschrijving helaas nog niet open.

Je kunt ook de pitches bijwonen. Hier kun je je wel voor opgeven. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail met je naam en je woonplaats naar eline@goshort.nl.

Winnaars Gelderland Film Pitch 4

Twaalf deelnemers schreven zich in voor de Gelderland Film Pitch. Deze filmmakers deelden op 19 mei 2022 hun filmplannen met een jury bestaande uit Kirsten Ruber (directrice Go Short), Ralph Tip (Omroep Gelderland) en Sebastian Mulder (filmmaker, maakte onder andere NAYA).

Het oog van de jury viel op de volgende projecten:

Winnaars Gelderland Film Pitch 3

Go Short selecteerde acht filmprojecten voor de Gelderland Film Pitch 3. De filmmakers pitchten op 7 mei hun project voor de jury bestaande uit: Kirsten Ruber (directeur Go Short), Guido Lavalaye (Omroep Gelderland) en Marlies Smeenge (filmmaker en winnaar van het Gouden Hert met de film Traag naar de Hemel).

Deze drie veelbelovende projecten ontvingen het startbudget van € 7500,- en namen deel aan het begeleidingstraject:

Tijdens Go Short 2022 in Nijmegen waren de gepitchte ideeën inmiddels al helemaal uitgewerkt tot volledige films en gingen deze films in première.

Winnaars Gelderland Film Pitch 2

Zeven filmprojecten waren geselecteerd voor de Gelderland Film Pitch 2. De filmmakers pitchten op 17 juli hun project voor de jury bestaande uit Kirsten Ruber (Go Short), Stefanie Kolk (filmmaakster) en Guido Lavalaye (Omroep Gelderland). Drie veelbelovende projecten ontvingen het startbudget van 6500,- en begeleidingstraject door Go Short: Astrid Feringa met haar filmplan ‘CRISIS’; ‘I’ll Fly With You’ van Matthieu Reijnoudt en Romar de Bonte en ‘Wat Grenzen Delen’ van Katinka Schlette.

Winnaars Gelderland Film Pitch 1

Drie projecten zijn tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht 2019 door de jury – bestaande uit Kirsten Ruber, Sil van der Woerd en Niels Putman – uitgekozen als winnaars: