Menu Gelderland Film Pitch
Gelderland Film Pitch
Gelderland Film Pitch

De Gelderland Film Pitch is een pitching platform en productietraject voor korte films, georganiseerd door Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Het biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een door Go Short beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. De aanmelding voor de tweede Gelderland Film Pitch is nu open! Stuur je filmplan in via deze link.

Op vrijdag 17 april zullen vijf tot acht geselecteerde projecten gepitcht worden tijdens een speciaal hiervoor ingericht event in Focus Filmtheater, Arnhem. Een deskundige jury, onder leiding van Go Short, zal op basis van de pitches de drie winnaars bekendmaken. De winnende projecten zullen worden gerealiseerd met een budget van minimaal €7.500 en maximaal €10.000. Go Short stelt een productiebudget van €5.000 euro beschikbaar en dit wordt door Omroep Gelderland aangevuld tot €6.500. De overige €1.000 tot €3.500 dient te worden verworven door middel van een crowdfunding campagne in samenwerking met CineCrowd. Op donderdag 30 april vindt er een workshop crowdfunding plaats voor de makers van de geselecteerde projecten, gegeven door CineCrowd. De crowdfunding campagne dient van start te gaan in juni 2020. 

Naast de genoemde trainingen treedt Go Short op als coproducent en ontvangen de makers begeleiding en coaching gedurende de loop van het productieproces. Go Short draagt bovendien zorg voor een officiële première, stemt een passende distributiestrategie af en treedt op als distributeur van de geproduceerde films. Hiervoor dient een bedrag van €500 gereserveerd te worden in de productiebegroting. 

Aanmelding en criteria 

Aanmelden voor de Gelderland Film Pitch kan door dit formulier in te vullen. Lees hier de aanmeldingscriteria. 

Deadlines en overige data 

  • 6 maart 2020– deadline aanmelding Gelderland Film Pitch 
  • 13 maart 2020 – selectie Gelderland Film Pitch bekend 
  • 5 april 2020 – workshop pitchen 
  • 17 april 2020 – Gelderland Film Pitch + bekendmaking 3 winnaars 
  • 30 april 2020 – workshop crowdfunding door CineCrowd 
  • December 2020 – producties afgerond 
  • Voorjaar 2021 – première producties + start distributie 

Winnaars eerste Gelderland Film Pitch

Drie projecten zijn tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht 2019 door de jury – bestaande uit Kirsten Ruber, Sil van der Woerd en Niels Putman – uitgekozen als winnaars:

WAGON – Coen Haver

STOET – Nena Tijsma

Retina – Niels Veenendaal

 

Foto door Mario Ruiz.