Menu Go Short in de klas
Go Short in de klas
Go Short in de klas

”De mensen van Go Short snappen wat aansluit bij onze leerlingen. In de programmering durven ze het randje op te zoeken zonder het educatieve doel uit het oog te verliezen. Ze tonen opvallende flexibiliteit, een bak enthousiasme, een groot kloppend hart voor film en bezoeker.”

– Docente na een bezoek

Go Short 2021 

De educatieve programma’s voor Go Short 2021 (voor het primair onderwijs) werden dit jaar online aangeboden en kon je dus gewoon in de klas bekijken. Heb je alsnog interesse? Hoewel het festival al voorbij is, biedt Go Short deze programma’s (midden- en bovenbouw) het komende jaar nog eens online aan tussen 6 december t/m 24 december. Als je je aanmeldt, krijg je toegang tot een online platform en de daarop beschikbare filmprogramma’s (inclusief lesmateriaal op LessonUP, inleiding en Q&A met een maker). Het is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te zetten in de klas. Wellicht een leuke activiteit om de kerstvakantie mee in te gaan?

Interesse? Meld je dan aan middels via deze link.

Op basis van de aanmeldingen en het aantal leerlingen sturen we een offerte toe.

Heb je vragen? Mail dan naar educatie@goshort.nl.

Go Short 2022 

Primair onderwijs 

De inschrijvingen voor Go Short 2022 zijn weer open! We gaan er vooralsnog vanuit dat de vertoningen als normaal in LUX plaatsvinden. Daarbij houden we rekening met een eventueel online alternatief. Tijdens het festival organiseert Go Short schoolvoorstellingen voor de midden- en bovenbouw van de basisschoolDeze vinden in 2022 plaats gedurende de ochtenden van 30 en 31 maart, en 1, 4, 5, 6, 7, 8, april. De programma’s bestaan uit korte documentaires, animaties en fictiefilms, en worden nauwkeurig en met aandacht samengesteld. Altijd met het oog op de doelgroep en de context waarin vertoond gaat worden.  

Go Short maakt educatief lesmateriaal bij de schoolprogramma’s en er is altijd een crewlid van een van de films (regisseur, acteur, cameraman/-vrouw) aanwezig voor een gesprek met de leerlingen. Dit gesprek wordt geleid door een professional die ervoor zorgt dat het goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Inschrijven voor de schoolvoorstellingen van Go Short 2022 kan via het plusprogramma van Cultuur en School Nijmegen of door te mailen naar educatie@goshort.nl 

Ben je benieuwd naar wat voor films wij zoal vertonen voor het primair onderwijsBekijk hier de indrukwekkende film Mijn lijf, mijn leven en hier de avontuurlijke film The Firefly Grove

Voortgezet onderwijs 

Voor het voorgezet onderwijs ontwikkelt Go Short educatieve programma’s op maat. Van filmvertoningen (inclusief inleiding en Q&A) tot educatieve projecten (zoals workshops, recensie schrijven), wij denken graag mee en gaan samen met je op zoek naar de mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen. Wil je met de klas, jaarlaag of school naar Go Short 2022? Neem dan contact op met educatie@goshort.nl. 

De afgelopen jaren werkte Go Short al samen met o.a. de NSG, het Montessori College, Lyceum Elst, Norte Dame des Anges, het Dominicus College.  

Ben je benieuwd naar wat voor films wij zoal vertonen voor het voortgezet onderwijs? Bekijk hier de grappige film Gratis en hier de bijzondere film Yulia & Juliet.  

Hoger onderwijs 

Voor verschillende MBO-, HBO-, en universitaire opleidingen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Go Short. Voor culturele studies is het festival een interessant voorbeeld van een potentiële stage- en werkplek, voor maatschappelijke studies zijn de onderwerpen van de films een goede aanleiding voor een bezoek en voor studenten van communicatieopleidingen zijn workshops mogelijk over festivalcommunicatie.  

Masterclass Rijn IJssel 

Al zes jaar op rij werkt Go Short educatie samen het Rijn IJssel college uit Arnhem. Studenten van de opleiding ‘Marketing & Communication’ bezoeken het festival waar ze een masterclass en filmblok te zien krijgen. Hiermee bereiden zij zich voor op hun eigen festival waarvoor zij hun eigen campagne ontwikkelen en uitvoeren.

In de basis vinden bovenstaande programma’s fysiek plaats in LUX Nijmegen of een bioscoop bij u in de buurt, maar ook voor volgend school-/studiejaar houden rekening met online vertoningen.