Menu Go Short in de klas
Go Short in de klas
Go Short in de klas

”De mensen van Go Short snappen wat aansluit bij onze leerlingen. In de programmering durven ze het randje op te zoeken zonder het educatieve doel uit het oog te verliezen. Ze tonen opvallende flexibiliteit, een bak enthousiasme, een groot kloppend hart voor film en bezoeker.”

– Docente na een bezoek

Go Short 2021 

Vanaf april 2021 zijn de schoolvoorstellingen van Go Short ook online beschikbaar. Voor het primair onderwijs is een programma gemaakt voor de middenbouw (met als thema ‘natuur’) en voor de bovenbouw (met als thema ‘vrijheid’). Op verzoek worden op maat programma’s voor het voortgezet onderwijs gemaakt. De programma’s zijn te bekijken via een online platform en bestaan uit een aantal korte films, een uitgebreide inleiding en een verdiepende Q&A met een professional. Beide programma’s worden geleverd met begeleidend lesmateriaal op LessonUP.

Go Short 2022 

Primair onderwijs 

De inschrijvingen voor Go Short 2022 zijn weer open! We gaan er vooralsnog vanuit dat de vertoningen als normaal in LUX plaatsvinden. Daarbij houden we rekening met een eventueel online alternatief. Tijdens het festival organiseert Go Short schoolvoorstellingen voor de midden- en bovenbouw van de basisschoolDeze vinden in 2022 plaats gedurende de ochtenden van 30 en 31 maart, en 1, 4, 5, 6, 7, 8, april. De programma’s bestaan uit korte documentaires, animaties en fictiefilms, en worden nauwkeurig en met aandacht samengesteld. Altijd met het oog op de doelgroep en de context waarin vertoond gaat worden.  

Go Short maakt educatief lesmateriaal bij de schoolprogramma’s en er is altijd een crewlid van een van de films (regisseur, acteur, cameraman/-vrouw) aanwezig voor een gesprek met de leerlingen. Dit gesprek wordt geleid door een professional die ervoor zorgt dat het goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Inschrijven voor de schoolvoorstellingen van Go Short 2022 kan via het plusprogramma van Cultuur en School Nijmegen of door te mailen naar educatie@goshort.nl 

Ben je benieuwd naar wat voor films wij zoal vertonen voor het primair onderwijsBekijk hier de indrukwekkende film Mijn lijf, mijn leven en hier de avontuurlijke film The Firefly Grove 

Voortgezet onderwijs 

Voor het voorgezet onderwijs ontwikkelt Go Short educatieve programma’s op maat. Van filmvertoningen (inclusief inleiding en Q&A) tot educatieve projecten (zoals workshops, recensie schrijven), wij denken graag mee en gaan samen met je op zoek naar de mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen. Wil je met de klas, jaarlaag of school naar Go Short 2022? Neem dan contact op met educatie@goshort.nl. 

De afgelopen jaren werkte Go Short al samen met o.a. de NSG, het Montessori College, Lyceum Elst, Norte Dame des Anges, het Dominicus College.  

Ben je benieuwd naar wat voor films wij zoal vertonen voor het voortgezet onderwijs? Bekijk hier de grappige film Gratis en hier de bijzondere film Yulia & Juliet.  

Hoger onderwijs 

Voor verschillende MBO-, HBO-, en universitaire opleidingen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Go Short. Voor culturele studies is het festival een interessant voorbeeld van een potentiële stage- en werkplek, voor maatschappelijke studies zijn de onderwerpen van de films een goede aanleiding voor een bezoek en voor studenten van communicatieopleidingen zijn workshops mogelijk over festivalcommunicatie.  

Masterclass Rijn IJssel 

Al zes jaar op rij werkt Go Short educatie samen het Rijn IJssel college uit Arnhem. Studenten van de opleiding ‘Marketing & Communication’ bezoeken het festival waar ze een masterclass en filmblok te zien krijgen. Hiermee bereiden zij zich voor op hun eigen festival waarvoor zij hun eigen campagne ontwikkelen en uitvoeren.

In de basis vinden bovenstaande programma’s fysiek plaats in LUX Nijmegen of een bioscoop bij u in de buurt, maar ook voor volgend school-/studiejaar houden rekening met online vertoningen.