Menu Go Short Live
Go Short Live

In drie speciale avondvullende live-uitzendingen kijken we samen met jullie een aantal films en gaan tussendoor in gesprek met makers en specialisten. Elke avond staat in het teken van één groter thema: de Nederlandse film, het maakproces achter de films en het belang van menselijk contact en anderen om ons heen. Tijdens deze avonden kun je op ons online platform afwisselend verschillende ruimtes bezoeken waar gesprekken, vertoningen en interactieve activiteiten plaatsvinden. Tickets kosten €6,50.

Tijdens deze interactieve livestreams kies je zelf naar welke online zaal je gaat. In zaal 7 bekijk je verrassende films uit de competitie en luister je naar verdiepende gesprekken met filmmakers en gasten. In onze online festivalbar praten we met leuke gasten die plaats nemen aan de bar, doen we leuke challenges en krijgen we een kijkje achter de schermen. Maar dat niet alleen, je kunt ook aansluiten bij de Go Short Online Watch Party, waar je gesprekken kunt voeren met andere festivalbezoekers en al je vragen aan onze host kunt stellen. Een watch party on screen, helemaal coronaproof dus!

169944414_10157546067442587_8430981821074058953_n

10 april 20:00 – 23:00: Go Short Live 1: Nederlands Talent!

Deze eerste avond vieren we de Nederlandse film en duiken we dieper in afwisselende thema’s met makers en specialisten. We gaan met hen en jullie in gesprek over uiteenlopende onderwerpen. Lacht Viktoria Warmerdam om haar eigen grappen wanneer ze een komediefilm schrijft? Daarnaast is een bekende van Go Short aanwezig: oud-jurylid Jasmijn Schrofer met haar première Death of Darkness! Daarnaast zetten we twee gloednieuwe wereldpremières in het zonnetje, en bovenal, kijken we al deze films samen met jullie!

De host van deze avond in zaal 7 is Genelva Krind, actrice en bestuurslid Go Short. Zij gaat in gesprek met Victoria Warmerdam, filmregisseur van Mustachio. Met Kevin Osepa, filmregisseur van Watamula en filmregisseur Festus Toll van When you hear the divine call. En afsluitend met Simon van der Zande over zijn film Between Us en oude bekende Jasmijn Schrofer over haar film Death of Darkness.

De host in de Festivalbar is filmregisseur Douwe Dijkstra. Aan zijn bar krijgt hij bezoek van Kirsten Ruber, directeur Go Short. Zij gaat in gesprek met Floor Adams, filmregisseur van Mind My Mind.

De films die deze avond worden getoond zijn:
> Mustachio, Victoria Warmerdam
> Jordan & Joop, Tobias Kersloot & Nils Verkooijen
> Watamula, Kevin Osepa
> When you hear the divine call, Festus Toll
> Between Us, Simon van der Zande
> Death of Darkness, Jasmijn Schrofer

Foto’s door Elske Nissen.

14 april 20:00 – 23:00: Go Short Live 2: The Making Of

Vanavond proberen we het maakproces van de films zichtbaar te maken; we kijken in totaal zes films en nemen deze onder de loep met regisseurs, animators en specialisten om te kijken naar hoe precies te werk is gegaan: Hoe groot zijn die uitgeknipte animatiefiguren eigenlijk? Hoe lang doe je over één zo’n frame tekenen? En hoe monteer je honderden korte internetfragmentjes tot één geheel? Een ode aan het vakwerk!

De host van deze avond in zaal 7 is Yvonne van Ulden, creative producer en bestuurslid Go Short. Zij gaat deze avond o.a. in gesprek met filmmakers Yuyan Wang over haar film One Thousand and One Attempts to be an Ocean en Gabriel Böhmer, filmregisseur van Push this button if you begin to panic.

De films die deze avond worden getoond zijn:
> I’m here, Julia Orlik
> Conversations with a Whale, Anna Samo
> Push this button if you begin to panic, Gabriel Böhmer
> A Lack of Clarity, Stefan Kruse Jørgensen
> One Thousand and One Attempts to be an Ocean, Yuyan Wang
> Maalbeek, Ismaël Chandoutis

16 april 20:00 – 23:00: Go Short Live 3: We missen je!

De positieve conclusie van deze coronatijd is toch wel dat het eens te meer duidelijk is geworden dat we mensen om ons heen verlangen. In dit programma kijken we aan de hand van zes films naar de rol van de ander. Verwerk je problemen beter als je ze deelt; ook al is dat met een onbekend publiek door middel van een film? Is digitaal contact zoals chatten of videobellen wel waardevol, of maakt het juist eenzaam? En welke invloed hebben onbekenden om ons heen op ons gemoed? Van een bloeide maatschappij tot een samenleving in verval en van roddelende vrienden tot een complimentje van een vreemde – alles wordt in deze films en nagesprekken besproken!

De host van deze avond in zaal 7 is Luuk Heezen, programma maker. Hij gaat o.a. in gesprek met filmmaker Jean Costa over zijn film Naughty Spot.

De films die deze avond worden getoond zijn:
> My Uncle Tudor, Olga Lucovnicova
> This day won’t last, Mouaad El Salem
> Correspondence, Dominga Sotomayor & Carla Simón
> Naughty Spot, Jean Costa
> Mosaic, Imge Özbilge & Sine Özbilge
> Dustin, Naïla Guiguet