Menu Go Short met de klas
Go Short met de klas
Go Short met de klas

”De mensen van Go Short snappen wat aansluit bij onze leerlingen. In de programmering durven ze het randje op te zoeken zonder het educatieve doel uit het oog te verliezen. Ze tonen opvallende flexibiliteit, een bak enthousiasme, een groot kloppend hart voor film en bezoeker.”

– Docente na een bezoek

Primair onderwijs

De programma’s bestaan uit korte documentaires, animaties en fictiefilms, en worden nauwkeurig en met aandacht samengesteld. Om goed aan te sluiten op de doelgroep, worden filmprogramma’s verdeeld in thema’s voor middenbouw (groep 3 t/m 5) en de bovenbouw (groep 6 t/m 8). De thema’s voor filmeducatie in 2023 zijn nog niet bekend. We kunnen samen kijken naar eventuele aansluiting bij thema’s of themaweken. 

Go Short maakt educatief lesmateriaal bij de schoolprogramma’s en er is altijd een crewlid van een van de films (regisseur, acteur, cameraman/-vrouw) aanwezig voor een gesprek met de leerlingen. Dit gesprek wordt geleid door een professional die ervoor zorgt dat het goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Bekijk het lesmateriaal van Go Short 2022 hier

Voortgezet onderwijs

Met een divers programma aan korte films biedt Go Short jongeren verdieping en maakt ze wegwijs in beeldtaal. In de filmzaal is ook voor deze doelgroep een professional van één van de vertoonde films aanwezig om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden. Go Short kan in overleg bij uitstek met een programma aansluiten bij een thema(week) of onderwerp. Zo kwam NSG Groenewoud naar Go Short in het kader van de Regenboogweek, voor een filmprogramma met het thema (on)gelijkheid. 

Go Short Nijmegen 

Data: 4, 5, 6 of 7 april 2023, of online (jaarrond beschikbaar) 
De filmprogramma’s vinden in de ochtenden plaats tussen 9:00 en 14:00.  
Duur: +/- 60 tot 90 minuten, inclusief nagesprek met filmmaker.
Kosten: VO: € 2,50 per leerling / PO: € 9,50 per leerling (kan betaald worden met CJP budget van ’22 of ’23)
Locatie: LUX Nijmegen

 

Hoger onderwijs 

Voor verschillende mbo-, hbo-, en universitaire opleidingen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Go Short. Voor culturele studies is het festival een interessant voorbeeld van een potentiële stage- en werkplek, voor maatschappelijke studies zijn de onderwerpen van de films een goede aanleiding voor een bezoek en voor studenten van communicatieopleidingen zijn workshops mogelijk over festivalcommunicatie.  

Contact 

Educatie@goshort.nl

+31 (0)24 6636789

Neem contact op met Hedwig Sinnema en Lotte de Haan met vragen of verzoeken m.b.t. educatieactiviteiten op maat.