Menu Go Short met de klas
Go Short met de klas
Go Short met de klas

”De mensen van Go Short snappen wat aansluit bij onze leerlingen. In de programmering durven ze het randje op te zoeken zonder het educatieve doel uit het oog te verliezen. Ze tonen opvallende flexibiliteit, een bak enthousiasme, een groot kloppend hart voor film en bezoeker.”

– Docente na een bezoek

Go Short 

Primair onderwijs 

De programma’s bestaan uit korte documentaires, animaties en fictiefilms, en worden nauwkeurig en met aandacht samengesteld. Om goed in te spelen op de doelgroep, heeft Go Short in 2022 de filmprogramma’s verdeeld in middenbouw (groep 3 t/m 5) die films zien over Helden, en de bovenbouw (groep 6 t/m 8) met als thema Geef nooit op. De thema’s voor 2023 zijn nog niet bekend. We kunnen samen kijken naar eventuele aansluiting bij thema’s of themaweken. 

Go Short maakt educatief lesmateriaal bij de schoolprogramma’s en er is altijd een crewlid van een van de films (regisseur, acteur, cameraman/-vrouw) aanwezig voor een gesprek met de leerlingen. Dit gesprek wordt geleid door een professional die ervoor zorgt dat het goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. 

Bekijk het lesmateriaal hierNeem voor meer informatie contact op met educatie@goshort.nl.

Voortgezet onderwijs 

Met een divers programma aan korte films biedt Go Short jongeren verdieping en maakt ze wegwijs in beeldtaal. In 2022 is het thema voor middelbare scholieren van alle niveaus en jaarlagen (on)gelijkheid, het thema van 2023 is nog niet bekend. In de filmzaal is een professional van één van de vertoonde films aanwezig om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden. Go Short kan bij uitstek met een programma aansluiten bij een thema(week) of onderwerp. Interesse? Neem contact op met educatie@goshort.nl. 

Go Short Arnhem: basis- en voortgezet onderwijs

Data: 8 of 9 september 2022, of online (jaarrond beschikbaar) 
De filmprogramma’s vinden in de ochtenden plaats tussen 9:00 en 14:00.  
Duur: +/- 60 tot 90 minuten (inclusief nagesprek met filmmaker)  
Kosten: € 5,00 per leerling   
Locatie: Focus Arnhem

Go Short Nijmegen

Data: 4, 5, 6 of 7 april 2023, of online (jaarrond beschikbaar) 
De filmprogramma’s vinden in de ochtenden plaats tussen 9:00 en 14:00.  
Duur: +/- 60 tot 90 minuten (inclusief nagesprek met filmmaker)  
Kosten: € 2,50 per leerling (PO) of € 9,50 per leerling (VO: kan betaald worden met CJP budget van ’22 of ’23)
Locatie: LUX Nijmegen

Hoger onderwijs 

Voor verschillende MBO-, HBO-, en universitaire opleidingen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Go Short. Voor culturele studies is het festival een interessant voorbeeld van een potentiële stage- en werkplek, voor maatschappelijke studies zijn de onderwerpen van de films een goede aanleiding voor een bezoek en voor studenten van communicatieopleidingen zijn workshops mogelijk over festivalcommunicatie.