Menu Go Short Arnhem
Go Short Arnhem
Go Short Arnhem

Filmfestival Go Short maakt opnieuw de oversteek naar Arnhem en presenteert i.s.m. Focus Filmtheater en Gelders DOEK het evenement Go Short Arnhem, een filmfestival voor liefhebbers en regionaal filmtalentIn vier dagen ontdek je het beste dat Gelderland te bieden heeft en bekijk je de meest verrassendeurgente en ontroerende korte films in een divers randprogramma. 

Go Short Arnhem vond plaats van 10-13 september.

Gelders Kort & internationale topfilms in Focus  

In de Gelders Kort competitie zie je de beste regionale films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van 16 films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro.

Afgelopen jaar realiseerden Gelderland Film Pitch winnaars Nena Tijsma, Coen Haver en Niels Veenendaal hun films, en deze gaan in première tijdens Go Short Arnhem. Hun films ‘STOET’ (Nena), ‘Wagon’ (Coen) en ‘Retina’ (Niels) strijden tevens voor de filmprijs het Gouden Hert. Ook Marlies Smeenge, van wie de film ‘Anita’s Roedel’ onderdeel was van het Go Ahead programma tijdens Go Short 2019, is te zien met haar nieuwe film ‘Traag naar de Hemel’ in deze competitie. In totaal zijn er drie programma’s op 10, 11 en 12 september, de prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 13 september. De filmmakers zijn aanwezig bij hun vertoning en het publiek kan vragen stellen.

Ook zijn er internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards en brengt in Arnhem twee programma’s met alle nominaties en de winnaars in zowel de categorie korte film als korte animatiefilm van 2020. In het programma Yes We Dance! zie je de mooiste dansfilms.

hairlove

Hair Love – Matthew A. Cherry. Winnaar Oscar Best Animated Short Film. 

Off The Walls en VR Cinema

Op 10 september starten we het festival met de tweede editie van urban filmroute Off The Walls Arnhem. Muren en andere objecten in de stad transformeren in filmschermen. Ga mee met deze originele en spannende wandelroute en laat jezelf verrassen en kijk met andere ogen naar je eigen stad.

De korte film is de plek voor vernieuwing en innovatie. Dit zie je zowel in inhoud, verhaalstructuur maar ook in de techniek. Makers werken crossmediaal om hun verhaal te vertellen. Dit jaar mag de VR Cinema niet ontbreken in Arnhem. Door het afgelasten van het internationale filmfestival in Nijmegen afgelopen april bleef de gemaakte selectie van allernieuwste VR-producties liggen. Maar goed nieuws! Een deel van deze selectie is nu alsnog tijdens Go Short Arnhem te zien. Vertoningen vinden plaats in Rozet.

Regionaal Talent en de Gelderland Film Pitch

Het aanbod en de kwaliteit van regionale producties blijft groeien en Go Short vindt het belangrijk een platform te bieden aan lokaal talent. Om het filmmakersklimaat in de regio te stimuleren, een ontmoetingsplek te zijn en samenwerkingen aan te moedigen, vinden er tijdens Go Short Arnhem daarom ook diverse netwerkmomenten, Q&A-sessies, nagesprekken en een netwerkborrel plaats.

Vorig jaar startte Go Short met de Gelderland Film Pitch, het ontwikkelings- en begeleidingstraject voor Gelderse makers met ambitieuze filmplannen. Tijdens de eerste editie van de Gelderland Film Pitch – die vorig jaar plaatsvond tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht op 20 en 21 juni – koos de jury drie veelbelovende projecten die op weg werden geholpen met een startbudget van €6500,- en een intensief begeleidingstraject. Winnaars Nena Tijsma, Coen Haver en Niels Veenendaal zijn tijdens Go Short Arnhem aanwezig om in gesprek te gaan over het productietraject van hun film. Meer informatie over de Gelderland Film Pitch, deze films en de winnaars van de Gelderland Film Pitch 2019 vind je hier.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet, Gelders DOEK, Museum Arnhem, Konijnenvoer, Popup Park 026, ArtEZ, Mensen Zeggen Dingen, Deep End Film en performance choreograaf Fernanda Silva en danser Julia Heider.