Menu How to Go Short
How to Go Short

Meer dan 300 films in vijf festivaldagen! Competitieblokken, focusprogramma’s, comedy shorts en Late Night-shorts. Waar te beginnen? We leggen je graag uit wat je kan verwachten op Go Short.

Korte films in filmblokken

Bij Go Short kijk je korte films in filmblokken van ongeveer 1,5 uur. Een korte film duurt op Go Short gemiddeld 16 minuten en nooit langer dan 30 minuten. Je koopt dus geen ticket per film, maar voor een filmblok.  De films in een blok zetten we bij elkaar omdat ze goed samen gaan, elkaar versterken of juist contrasteren. In de meeste filmblokken zit een mix van genres, met zowel korte documentaires, animatie, fictie en kunstfilms. De filmblokken dragen titels die je een indruk geven van het samengestelde karakter.

Een bomvol programma!

Wij delen de films in verschillende filmblokken in, maar zelfs dan is er nog ontzettend veel keuze! Kies je voor een competitieblok met de beste recente shorts, waan je je in een 360 graden VR-film of ga je naar comedy shorts? Hoe dan ook krijg je films vol talent, vrijheid en urgentie te zien. Laat je vooral verrassen door al die bijzondere verhalen in ons veelzijdige programma. Het volledige programma per dag bekijk hier.

Kiezen & filteren

In het Programma-overzicht kun je het programma per dag bekijken. Filters kunnen je helpen om een keuze te maken. Met behulp van het Programmafilter kun je sorteren op specifieke deelprogramma’s, zoals de competities en focusprogramma’s. In Mijn Blokkenschema kun je alle blokken verzamelen die je interessant lijken, en zo je eigen festivalprogramma samenstellen.

Koop je tickets per filmblok of neem een Shortcut!

Je koopt een kaartje per filmblok, net zoals je dit bij een normaal bioscoopbezoek gewend bent. Tickets koop je online of aan de kassa van LUX. Ga je voor meerdere filmblokken? Neem dan een Shortcut! Met deze strippenkaart bezoek voor slechts €25 drie filmblokken naar keuze!

Shortcut? Hoe werkt dat?

Koop een Shortcut online en boek de filmblokken wanneer je wilt. Het tegoed is gekoppeld aan je account. Helaas kunnen we op dit moment maar één Shortcut per account koppelen. Tijdens het festival verkopen we aan de kassa de Shortcut als papieren strippenkaart. Daarmee haal je bij de kassa drie tickets. De ‘offline’ Shortcut koop je natuurlijk zo vaak je wilt.

Engelstalig

Omdat wij een internationaal filmfestival zijn, zijn alle films Engelstalig of Engels ondertiteld. Heb je moeite om Engels te volgen? Bezoek dan de filmblokken van de Dutch Competition, waar veel films Nederlandstalig zijn.

Let’s mingle

Go Short staat voor ontmoeting. Veel filmmakers en professionals zijn aanwezig tijdens het festival. Tijdens filmblokken zijn er vaak Q&A’s waarin makers vertellen over hun films, en heb je een kans om je vragen te stellen! Ook rondom filmvertoningen stimuleren we bezoekers en makers om in gesprek te gaan. In en om het festivalpaviljoen bij LUX is altijd iets te beleven en tijdens de feestjes van Go Short mogen de voetjes van de vloer!