Menu Zaterdag 6 april
Zaterdag 6 april
Zaterdag 6 april

OPENING HOURS GUEST DESK 

9:30 – 16:30 | De Mariënburgkapel 

THE DUTCH SHORT FILM PREVIEW 

10:00 – 11:30 | LUX1 

Het Dutch Short Film Preview Program is een besloten screening waar een selectie van Nederlandse korte films vertonen voordat deze in première gaan. Programmeurs, distributeurs en buyers ontvangen een uitnodiging om deze films als eerste te zien en zijn aanwezig om de films te scouten en in gesprek te gaan met de makers.  

Alleen toegankelijk op uitnodiging, je kunt je aanmelden door te reageren op je uitnodiging. 

BREAKFAST MEETINGS: WRITERS MEET PRODUCERS 

10:00-11:00 | De Bibliotheek 

In de weken voor het festival kunnen Nederlandse scriptschrijvers zich aanmelden voor 1-op-1 sessies met Nederlandse producenten. Tijdens die meeting pitch je jouw ideeën, bouw je je netwerk uit en kan je advies krijgen van ervaren producenten.  

Dit event is alleen voor schrijvers die in het Nederlands schrijven. Alleen toegankelijk met een aanmelding. Klik hier voor meer informatie over de oproep.

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door Het Lira Fonds. 

BREAKFAST MEETINGS BMIM x GO SHORT: COMPOSERS MEET DIRECTORS  

10:00-11:00 | De Bibliotheek

Samen met Buma Music in Motion, organiseren we een matchmaking tussen componisten en directors. Componisten kunnen zich tot 20 maart inschrijven via de open call op de website van Buma Music in Motion. Buma Music in Motion selecteert zes filmcomponisten om te deelnemen aan dit netwerkprogramma.  

Dit event is alleen voor componisten uit Nederland. En alleen toegankelijk met een aanmelding. 

BREAKFAST MEETINGS: CONNECTING TO YOUR PEERS 

11:00-12:00 | De Bibliotheek   

Wij zijn super trots op alle getalenteerde filmmakers die aangesloten zijn bij Go Short. Tijdens deze speeddates krijgen alle makers de kans om de aanwezige filmmakers te ontmoeten! Leer elkaar kennen en ga in gesprek over elkaars recentste productie en aankomende projecten. Raak geïnspireerd en ontmoet je toekomstige producer, screenwriter, componist of director voor nieuwe samenwerkingen! 

De biografiën van de aanwezige makers verschijnen hier binnenkort!

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door Buma Music in Motion en Het Lira Fonds. 

TALENT TALK: FINDING YOUR RHYTHM  

13:00-14:00 | LUX6 

Filmmaker Laura Heinig en componist Thomas Jaspers zitten deze week in een residentie om samen een korte film te maken. Op maandag 1 april zijn ze begonnen aan hun maakproces. Hoe verloopt de samenwerking tussen een regisseur en componist? Waar vullen de makers elkaar aan en waar ontstaan er wrijvingen? Vormt er binnen een week al een concept eindproduct waar we van mee kunnen genieten? Laura en Thomas vertellen over hun bevindingen tijdens de Talent Talk: Finding Your Rhythm. 

Deze talk wordt gemodereerd door Jip Branten.

EXPANDED CINEMA PITCHES  

13:00 – 14:00 | Studio LUX 

Go Short gelooft dat een (korte) film elke aanneembare vorm kan aannemen. Daarom biedt Go Short de ruimte voor producenten en directors van expanded cinema producties en programmeurs om elkaar te ontmoeten en te leren van elkaars plannen en ideeën. Sluit aan bij deze pitches van drie veelbelovende projecten in ontwikkeling.  

1-op-1 sessies met de deelnemende filmmakers en de aanwezige industry worden tussen 14:30 en 15:30 georganiseerd in Studio LUX. 

WRITERS ROOM 

14:00-16:00 | De Bibliotheek 

Klaar om je scriptschrijf-skills naar een hoger niveau te tillen? Sluit je aan bij de Writers Room! In dit innovatieve tweedelige programma – één sessie tijdens Go Short en één sessie een maand later – krijg je de kans om te werken met script coach Gwyneth Sleutel en ontvang je waardevolle feedback op je korte filmscript.
Dit event is alleen voor schrijvers die in het Nederlands schrijven. Alleen toegankelijk met registratie. 

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door Het Lira Fonds. Klik hier voor meer informatie over de oproep.

OOSTPACT INDUSTRY DRINKS  

16:00 – 17:30 | De Mariënburgkapel 

De laatste avond is aangebroken. We sluiten hem samen met OostPact af in de Mariënburgkapel. OostPact, de fonkelnieuwe regionale filmtalenthub voor Oost Nederland, is volop in ontwikkeling. Vanavond proosten we met elkaar op de vorming van de hub. Dus kom, drink een drankje, neem een hapje, connect met ons en vergroot je netwerk!

GO SHORT AWARDS (ALLEEN MET UITNODIGING)

20:00-21:00 | LUX4 

Dit is het moment! 100 films, 4 competities, 8 Go Short Awards en een EFA candidacy. 
6 awards zijn gekozen door onze professionele jury’s, 1 door onze jeugd jury en 1 door het publiek. Wees erbij! 

Alleen toegankelijk met uitnodiging. Je kunt je aanmelden door te antwoorden op je uitnodiging. 

PARTY: GO GO SILENT DISCO 

22:00-03:00 | Café LUX 

Wat een week! Alle nieuwe mensen die je hebt ontmoet, de kennis die je hebt opgedaan, films die je hebt gezien... Misschien ook wel de awards die je hebt gewonnen! Je kunt deze week maar op een manier verwerken: de silent disco bij LUX! Kom naar de afterparty en proost met ons op een geslaagd festival!