Menu Industry Day
Industry Day
Industry Day

Vrijdag 3 april staat in het teken van de filmindustrie op Go Short. Tijdens de Industry Day bieden wij professionals een bomvol programma aan met masterclasses en panelsessies om zich zo te verdiepen in de huidige en nieuwe ontwikkelingen binnen de sector. Hiernaast creëren we ook genoeg mogelijkheden om te netwerken tijdens speeddatesessies en borrels. Het ochtendprogramma bestaat uit een gemeenschappelijke sessie, terwijl het middagprogramma parallelle workshops, speeddates en rondetafelsessies voor kleinere groepen heeft.

De Industry Day is een samenwerking tussen Go Short en LIRA, SWISS FILMS, NBF, Creative Europe Desk NLVERSBe Short Now!EUNIC en Short Film Conference.

Go Short Industry Day volledig programma:

Gender Equality in Short Film
10.30-11.30 | LUX 7 | Engels gesproken
Gendergelijkheid is een veelbesproken onderwerp vandaag de dag. En terecht! Want hoewel de kortefilmindustrie op dit vlak aanzienlijk beter presteert dan haar ‘langere’ zusje, is het een belangrijk aandachtspunt. Dit programma volgt het ’50/50 by 2020′ panel dat plaatsvond tijdens het Clermont-Ferrand Short Film Festival in februari. Short Film Conference heeft onderzoek gedaan naar de genderverhoudingen in de kortefilmwereld en presenteert in deze sessie haar bevindingen. Naderhand zal ingegaan worden op vragen zoals ‘hoe kunnen we samen bijdragen aan het realiseren van een eerlijke genderbalans?’ en ‘wat is de verantwoordelijkheid van programmeurs en andere professionals hierin?’.

Dit programma is een samenwerking met Short Film Conference en Be Short Now!, de gespreksleider is Emilia Mazik (directeur van Short Waves Festival).

Collective Filmmaking
11.30-12.30 | LUX 7 | Engels gesproken
Een gevleugeld Engels gezegde luidt: “teamwork makes the dream work”. Maar samenwerken als collectief gaat nog een stapje verder. Het is een vorm van co-creatie waarin hiërarchie geen rol speelt en het belang van de groep is belangrijkste motivatie. In deze sessie besteden we aandacht aan verschillende collectieven, hoe ze werken en hoe dialoog de basis vormt van creativiteit. We gaan onder andere in gesprek met NEOZOON, ook filmmakers in focus van Go Short dit jaar.

De gespreksleider is Wouter Jansen (Square Eyes).

Speed Date Sessions
12:45-13:45 | Studio LUX
Grijp de kans om andere professionals te ontmoeten tijdens de speeddatesessies op de Industry Day van Go Short. Wij hebben een aantal interessante professionals voor jou uitgekozen uit de nationale en internationale filmsector die jou graag willen ontmoeten, zoals producenten, distributeurs, festivalprogrammeurs en fondsen. Wij zullen het complete programma later bekend maken.

Masterclass Short Documentary by Corina Schwingruber Ilić and Nikola Ilić
14.00-15.00 | LUX 5 | Engels gesproken
Go Short’s filmmakers in focus van dit jaar zijn de succesvolle documentairemakers Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić. Hun veelgeprezen korte docu ‘All Inclusive’ was vorig jaar te zien op meer dan 200 festivals wereldwijd. In deze masterclass geven ze inzicht in hun manier van werken: waar doen ze inspiratie op, hoe ontwikkelen ze een idee voor een film en hoe bouwen ze een relatie met het onderwerp of de hoofdpersoon van hun korte documentaires.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door SWISS FILMS.

Directing Non-Professional Actors
14.00-15.00 | LUX 7 | Engels gesproken
Iedere regisseur wil de best mogelijke performance in een film. Maar kwaliteit staat niet altijd gelijk aan professionaliteit. Onervaren acteurs kunnen iets bijzonders en authentieks toevoegen aan de rol die ze spelen. Het wordt nog interessanter, aangezien korte film met veel liefde, maar beperkte budgetten worden gemaakt en niet professionele acteurs vaak minder kostbaar zijn dan hun ervaren collega’s. In dit panel gaan we in gesprek met makers die met dit type acteurs hebben gewerkt en hun ervaringen willen delen.

In samenwerking met VERS, vereniging voor jonge film- en televisiemakers

Power of the Pen – Changing Views by Writing Scripts
15.15-16.15 | LUX 7 | Engels gesproken
Film is een krachtig middel om sociaal-maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Als het juiste publiek wordt aangesproken, kan film bijdragen aan het verschuiven van heersende paradigma’s. Scenaristen staan aan de basis van deze potentiële impact. Verhalen en personages die inspelen op onderwerpen zoals gendergelijkheid, privacy, seksualiteit of culturele diversiteit, dwingen bewustwording af en bewegen het publiek om hun beeld van de samenleving bij te stellen. In dit panel gaan we in gesprek met scenaristen die bewust gebruik maken van hun bijzondere kracht om een verschil te maken.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door LIRA.

First Impressions: Feedback Panel
15.15-16.15 | LUX 5 | Engels gesproken
Een goed begin is het halve werk! Dat geldt voor zo goed als alles, maar zeker ook voor een korte film. De eerste scene van je film moet het publiek grijpen, het moet vragen oproepen, intrigerend zijn en alles moet precies goed vallen. We dagen filmmakers uit om de openingsscène van hun film aan voor te leggen aan een panel van kritische experts. Zij geven direct hun ongezouten en ongecensureerde mening over elke opening die ze voorgeschoteld krijgen. Breng je film mee op een USB-stick en pak je momentje, als je durft!

Industry Day Drinks
16.15-18.00 | Festival Pavilion
Het is tijd voor een drankje! Praat bij met mede filmmakers of ontmoet zo veel mogelijk nieuwe mensen. Bespreek wat je deze dag hebt gehoord bij de sessies of plan je volgende film samen. Wat je ook doet, doe dit bij onze Industry Day Drinks. Proost!

De Industry Day Drinks wordt mede mogelijk gemaakt door EUNIC