Menu Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Go Short 2020 Geannuleerd

Lees hier het statement

Vandaag hebben wij het moeilijke, maar onvermijdelijke besluit genomen de 12de editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, gepland voor 1 t/m 5 april, te annuleren.

Gisteren maakte de Nederlandse overheid nieuwe maatregelen bekend om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, waaronder een verbod op evenementen met meer dan 100 personen, van kracht tot en met 31 maart.

Ondanks dat Go Short een dag later van start zou gaan, zien wij ons genoodzaakt nu te handelen. De gezondheid van onze gemeenschap heeft onze eerste prioriteit, en we achten het niet veilig voor onze bezoekers, onze partners en ons personeel om een publiek evenement te organiseren in deze globale noodsituatie.

Na meer dan een jaar voorbereiding was het programma klaar om gepresenteerd te worden. Een gepassioneerd festivalteam van meer dan 30 personen en meer dan 150 partners maakte een uitzonderlijk programma met 327 korte films, een internationale conferentie en ontmoetingsplaats voor talent, filmprofessionals en publiek, een schoolprogramma voor 3.500 scholieren en nog veel meer. Dit alles met veel liefde en energie. De kracht van Go Short is dat wij mensen bij elkaar brengen en een podium creëren voor gesprek, discussie en educatie. Daarnaast is het zorgvuldig samengestelde programma ingebed in een internationale context en agenda. Zodoende is uitstel geen optie.

We houden van korte films, filmmakers en de industrie daaromheen en haar dynamische, innovatieve en creatieve kracht. We zien zelfs al dat vanuit deze onwerkelijke situatie nieuwe ideeën opkomen. Vanaf morgen zullen we ons, op een veilige manier, verenigen om ervoor te zorgen dat we het platform voor talent te blijven en onze doelen overeind te houden. We zullen zo snel als mogelijk contact opnemen met iedereen die betrokken is. In de tussentijd, zorg goed voor jezelf en anderen. Check onze website en socials voor de laatste updates en andere activiteiten rondom Go Short. We hopen je te kunnen verwelkomen op de 13de editie, van 14 t/m 18 april 2021.

* Indien je tickets hebt gekocht nemen wij komende week contact met je op.

Tickets, passen & bestellen

Hoe zit het met de terugbetaling van tickets?

Alle terugbetalingen zijn inmiddels gedaan, behalve voor de Shortcut.

Heb je een Shortcut gekocht, dan is deze nu ook geldig voor de 13e editie van Go Short die plaats zal vinden in april 2021. Heb je vragen over het ticketbeleid mail dan naar pr@goshort.nl.

Mocht je het aankoopbedrag van de Short Cut alsnog terug willen, stuur dan een mail voor 5 april naar pr@goshort.nl.

> Subject mail: Shortcut retour aanvraag.  

> Vermeld je naam en email van account waarmee je de Shortcut hebt gekocht.  

> Je ontvangt het aankoop bedrag zsm retour.   

Waar kan ik online tickets kopen?

Vanuit het programma-overzicht op deze website koop je tickets voor losse filmblokken en events. Ook is het mogelijk je eigen blokkenschema voor het festival samen te stellen, en vanuit dit overzicht je tickets te bestellen.

Heb ik een kaartje nodig voor een gratis voorstelling?

Voor gratis voorstellingen in LUX is het nodig om eerst een kaartje te halen aan de kassa of online. Gratis activiteiten in het paviljoen zijn zonder ticket te bezoeken.

Moet ik een account aanmaken om tickets te kopen?

Wij maken gebruik van het online kassasysteem van LUX. Heb je hier al een account, dan kan je die gebruiken. Heb je nog niet eerder online tickets gekocht bij ons of bij LUX, dan maak je eenvoudig een nieuw account aan. Tickets aan de kassa koop je ook zonder account.

Ik wil kaarten bestellen maar ik krijg steeds een scherm met de tekst 'Uw winkelwagen is leeg'. Wat nu?

Pardon, dat gebeurt een enkele keer. Sluit het venster af en leeg de cache van de browser. De mogelijkheid om de cache op te ruimen vind je bij de meeste browsers onder ‘Opties’, ‘Beveiliging’, of ‘Extra’. In veel browsers werkt de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+DEL om direct in de gewenste menu-optie te komen. Ga na het legen van de cache opnieuw naar onze pagina, en probeer het opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen is het soms nodig om na het legen van de cache ook de computer te herstarten.

Wat is een Shortcut?

De Shortcut is een strippenkaart die recht geeft op drie tickets tegen een scherp tarief. Je kiest zelf welke filmblokken je bezoekt.

Waar koop ik een Shortcut?

De Shortcut koop je online of (tijdens het festival) aan de kassa van LUX. Bij de online shortcut koppelen we een tegoed van drie gratis tickets aan je account. Aan de kassa van LUX verkopen we de shortcut als papieren strippenkaart, waarmee je aan de kassa je tickets haalt.

Hoeveel Shortcuts kan ik kopen?

Online is de max op dit moment helaas één Shortcut per account. De papieren (offline) Shortcut mag je zoveel kopen en gebruiken als je wil!

Als je meerdere Shortcuts wil kopen, bijvoorbeeld als je met een groep komt, raden we je aan naar de kassa van LUX te gaan.

Films, zalen en het programma

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Heb je moeite met de Engelse taal? Dan raden wij aan om de programma’s van de Nederlandse Competitie te bezoeken. In deze programma’s zitten veel Nederlandstalige films.

Kan ik ook met mijn rolstoel in alle filmzalen terecht?

LUX is goed toegankelijk met een rolstoel en in alle filmzalen is hiervoor een aantal plaatsen gereserveerd. Omdat wij de rolstoelplaatsen in de zalen moeten inrichten is het fijn als je van tevoren telefonisch reserveert via de kassa van LUX, op het nummer 024 – 3816859.

Is er een animatieprogramma? Of een documentaireprogramma?

In de meeste programma’s zijn alle genres gemengd. Daar kun je dus animaties, documentaires, en fictiefilms door elkaar aantreffen. Ook zijn er thematische filmblokken zoals Dutch Animation Classics en Documentary Favorites.

Kan ik tijdens een programma van zaal wisselen?

Nee, dat hebben wij liever niet. 1 ticket is geldig voor 1 programma, en tussendoor verruilen van zaal is niet mogelijk.

Hoe lang duurt een filmblok?

Omdat er in één filmblok meerdere films zitten, kan de duur van filmblokken verschillen. Vaak zijn er ook filmmakers aanwezig om tijdens een vraaggesprek (Q&A) meer te vertellen over hun film. Hierdoor kunnen we de exacte duur van een filmblok niet vooraf aangeven. Tenzij anders aangegeven is de maximale duur  1 uur en 30 minuten, en dit is de tijd die is aangegeven in het programma-overzicht.

Als ik iets te laat ben, kom ik dan de zaal nog binnen?

Meld jezelf even bij de zaalwacht als je te laat bent. Als de film nog niet is begonnen, kan hij of zij je nog binnenlaten, en anders kan de zaalwacht je naar binnen loodsen na afloop van de eerste film in het programma.

Over Go Short

Jullie horen toch bij LUX?

Wij zijn geen onderdeel van LUX maar een zelfstandige stichting. Voor de organisatie van het festival werken wij nauw samen met LUX en met vele andere partners.

Wat doen jullie na het festival?

Dan gaan wij weer snel aan de slag met de volgende editie. Gedurende het hele jaar ontvangen wij nieuwe films uit heel Europa. Ook gaan wij andere filmfestivals af om mooie films te spotten. Bovendien verzorgen we het hele jaar educatie- en schoolprogramma’s over film en filmmaken. Ook zorgen we ervoor dat de korte film het hele jaar door in filmhuizen door heel Nederland te zien is dankzij de actie De Voorfilm Moet Terug. Bovendien organiseren we kleinere events en verzorgen we regelmatig gastprogramma’s bij andere festivals en evenementen.