Menu Intervisiegroepen voor filmmakers
Intervisiegroepen voor filmmakers
Intervisiegroepen voor filmmakers

Geniet je van je werk als filmmaker, maar heb je soms ook het gevoel dat je er alleen voor staat? Ben je op zoek naar een respectvolle en aandachtige vorm van feedback en ben je bereid die ook aan anderen te geven? Sluit je dan aan bij de nieuwe intervisiegroepen van Go Short om nieuwe inzichten op te doen over je makerschap en zo een duurzame werkpraktijk voor jezelf te creëren.

Films maken is voor velen een droomberoep, maar tegelijkertijd is het niet altijd gemakkelijk. Tijdens een project kom je veel uitdagingen en blokkades tegen waar je niet altijd op voorbereid bent. Bovendien is het vaak een eenzaam proces en ben je als filmmaker niet zelden persoonlijk verbonden aan je project. Niet alleen beginnende makers maar ook voor veel ervaren makers een herkenbaar beeld. Soms kan het dan enorm helpen om even met gelijkgestemden van perspectief te wisselen en te brainstormen over een vraagstuk.

In juni zal er een nieuwe intervisiegroep van start gaan onder begeleiding van Coaching in de Cultuur. Deze groep zal 4 keer bij elkaar komen. Dit zal gebeuren op 18 juli, 16 september,  16 oktober, en 25 november van 9:30 – 12:30 uur. Meld je nu aan om nieuwe inzichten op te doen over je makerschap en zo een duurzame werkpraktijk voor jezelf te creëren. 

Waarom intervisie?

Intervisie is een laagdrempelige manier om op gestructureerde wijze te sparren over de onzekerheden van het vak. In een groep van ongeveer 6 tot 8 filmmakers worden praktische vraagstukken besproken die door de makers zelf worden aangedragen. Deelnemers nodigen elkaar al vragend uit tot een scherpe analyse en helpen elkaar om tot nieuwe inzichten komen. Er is altijd een professionele begeleider van Coaching in de Cultuur aanwezig om de sessies te begeleiden en de voorwaarden voor een veilige, vertrouwelijke omgeving te creëren. 

Praktische zaken

Ben jij een filmmaker en werkzaam in Nederland en zou jij graag willen deelnemen aan intervisiebijeenkomsten? Dat kan! Deelname kost €450 inclusief btw voor zelfstandigen en €550 inclusief btw voor bedrijven. Zelfstandige deelnemers kunnen een vergoeding tot 75% van de kosten plus reiskosten aanvragen via Het Filmfonds*. Meld je aan voor de inschrijvingen via dit formulier. Meld je aan voor 9 juni 2024.

*Let op: De vergoeding gaat via de regeling voor trainingen. Deze regeling van Het Filmfonds is open voor makers die minstens één (korte) film op hun naam hebben staan en voor filmmakers die recent zijn afgestudeerd aan een hogeschool binnen een opleiding specifiek gericht op filmmaken. Filmmakers die nog niet zijn afgestudeerd kunnen via deze regeling geen financiële bijdrage aanvragen. Twijfel je of je je kan aanmelden? Kijk op de website van Het Filmfonds of neem contact op met Go Short

De intervisiebijeenkomsten zijn onderdeel van de jaarronde professionalsactiviteiten van Go Short waarmee Go Short zich o.a. richt op het bieden van nieuwe kansen voor makers en het creëren van een gezond en duurzaam werkveld. Meer informatie over intervisie – en de ervaringen van filmmakers die hebben meegedaan aan het eerdere pilottraject in 2022 – is hier te vinden. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de jaarronde activiteiten van Go Short? Meld je nu aan voor de Industry Update en ontvang iedere maand de professionals nieuwsbrief van Go Short met verdiepende artikelen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de filmindustrie? Klik op de knop hieronder en meld je aan.