Menu Educatie
Educatie
Educatie

Het hele jaar door organiseert Go Short educatieve activiteiten voor verschillende leeftijden.

Go Short is een actief lid van het Netwerk Filmeducatie, een landelijk netwerk van zeventien partijen die filmeducatieve programma’s ontwikkelen. We denken graag mee over filmeducatieve activiteiten. Voor advies of meer informatie kun je contact met ons opnemen via educatie@goshort.nl

Primair onderwijs

Voor het primair onderwijs organiseert Go Short schoolvoorstellingen tijdens het festival. In 2019 vindt het festival plaats van 3 t/m 7 april. Voor de middenbouw (groep 3 t/m 5) en de bovenbouw (groep 6 t/m 8) wordt een filmprogramma samengesteld dat past bij de doelgroep. De programma’s bestaan uit de beste korte documentaires, animaties, fictie- en kunstfilms. Go Short maakt educatief lesmateriaal met een overkoepelend thema. Hiermee kunnen docenten leerlingen in de klas voorbereiden op hun filmbezoek. In 2018 was het thema voor de middenbouw Familie en het thema voor de bovenbouw Ondernemen, de thema’s voor 2019 worden begin dat jaar vastgesteld. Inschrijven voor de schoolvoorstellingen kan via het plusprogramma van Cultuur en School Nijmegen of door het inschrijfformulier in te vullen.

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs ontwikkelt Go Short educatieve programma’s op maat. Van filmvertoningen tot filmeducatief project, wij denken graag mee en gaan op zoek naar de mogelijkheden voor samenwerking. Zo gingen NSG-leerlingen in 2018 naar een speciaal samengesteld “Regenboogblok” dat paste bij een themaweek. Ook werd voor de tweede keer een project uitgevoerd in samenwerking met het Montessori College in Nijmegen waarbij leerlingen zelf een filmfestival organiseren. Heeft u interesse in een project op maat of een filmprogramma over een bepaald thema? Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden met u door te spreken.

Vlak na het festival in 2018 is Go Short gestart met een pilot voor een online database. Via deze database kunnen docenten korte films vertonen in de klas. Neem contact op wanneer u toegang wilt tot deze database.

Hoger onderwijs

Voor verschillende MBO-, HBO- en universitaire opleidingen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Go Short. Voor culturele studies is het festival een interessant voorbeeld van een potentiele werkplek, voor maatschappelijke studies zijn de onderwerpen van de films een goede aanleiding voor een bezoek en voor studenten van communicatieopleidingen zijn workshops mogelijk over festivalcommunicatie.