Menu Kantelpunt
Kantelpunt

Kantelpunt is een animatiefilm over een wereld die vrijwel letterlijk uit balans raakt nadat de dorpelingen een nieuw ontdekt gebied leeg beginnen te plunderen.

Wanneer een evenwicht onherstelbaar verstoord raakt, resulteert dit in chaos waaruit op den duur weer nieuwe balans ontstaat. De wereldbewoners in Kantelpunt zullen moeten ingrijpen om de oorspronkelijke balans op tijd te kunnen herstellen. Doen ze dit niet, dan zullen ze de chaos moeten trotseren. Hun situatie wordt belastigd omdat eigenlijk niemand echt in de gaten heeft wat de gevolgen van hun acties zijn.

fotovoordesite_bartdepiraat

Mijn naam is Bart de Piraat en ik ben nu ruim 13 jaar werkzaam als animator. Ik heb meegewerkt aan de meest uiteenlopende projecten, van bedrijfsfilms tot televisieseries, van uitleganimaties tot bioscoopfilms.

Leuk aan animatie is dat je leven kunt blazen in vrijwel alles (voor mijn afstudeerfilm koos ik voor lantaarnpalen) én dat je complexe processen op kinderlijk eenvoudige manier kunt verbeelden. Combineer dit met humor, waarmee je zware onderwerpen kunt verlichten, en je hebt een geweldige formule om verhalen te vertellen.

concept-schets