Menu Sprekers Absaline Hehakaya & Sven Bresser
Sprekers Absaline Hehakaya & Sven Bresser
Sprekers Absaline Hehakaya & Sven Bresser

Als regisseur heb jij vast een goed plan en een duidelijk beeld van de film die jij wilt gaan maken. Maar voordat je ook daadwerkelijk kan gaan maken, moet je eerst een aantal andere partijen weten te overtuigen van jouw visie. Denk aan een producent en crew maar ook fondsen. Dit doe je o.a. door een krachtige, unieke en duidelijke regievisie te schrijven. Maar hoe kan je jouw visie het beste verwoorden? Waar moet een goede regievisie aan voldoen en wat moet je juist niet doen?  

Absaline Hehakaya - Gelderland Film Meeting

Absaline Hehakaya

Absaline Hehakaya is programmamaker, filosoof, filmprogrammeur en moderator. Absaline richt zich op het stimuleren van vernieuwing in de film in de volle breedte en de (door-) ontwikkeling van nieuw talent, de korte film, en projecten waarbij de grenzen tussen film en andere disciplines worden onderzocht. Ze is betrokken bij verschillende regelingen van Het Filmfonds, bijvoorbeeld Filmfonds Shorts, Cypher Cinema en Teledoc Campus. Voordat Absaline bij Het Filmfonds startte, was ze actief als Hoofd Cinema van De Balie in Amsterdam en als adviseur bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, op het gebied van film, festivals en beeldende kunst.

 

Sven Bresser

Sven Bresser - Gelderland Film Meeting

Sven Bresser is een filmmaker gevestigd in Amsterdam en Brussel. Zijn eerste korte film, L’ÉTÉ ET TOUT LE RESTE, ging in première op het 75e Internationale Filmfestival van Venetië, werd geselecteerd op het Toronto International Film Festival, won een Gouden Kalf voor Beste Korte film en werd uitgezonden door ARTE Frankrijk. In datzelfde jaar werd zijn middellange film FREE FIGHT genomineerd voor twee Gouden Kalveren. Momenteel ontwikkelt hij zijn speelfilmdebuut IS DIT NOG RIET DAT DAAR WUIFT.