Menu New Arrivals: Go Short Campus
New Arrivals: Go Short Campus
New Arrivals: Go Short Campus

Sinds de eerste editie van het festival is de Go Short Campus een ontmoetingsplaats voor filmmakers die op het punt staan om de sprong te maken van de academie naar het werkveld.

De New Arrivals – Go Short Campus brengt opkomende filmmakers en ervaren filmprofessionals bij elkaar. Twintig jonge filmmakers uit alle hoeken van Europa en het Midden-Oosten doorlopen een uniek en intensief programma. De campus is gericht op praktische kennis over alles wat urgent wordt zodra studenten de filmacademie verlaten.

Leer de skills en vaardigheden die je nodig hebt
Hoe pitch ik mijn (korte) film? Waar kan ik een publiek vinden? Hoe kan ik mijn film distribueren? Vragen die op de academies nauwelijks worden behandeld staan deze dagen voorop. Internationale korte film professionals zullen uitgenodigd worden om over deze onderwerpen te praten. Een van de filmmakers die zal vertellen over haar werk en ervaringen, is de Griekse Jacqueline Lentzou. Afgelopen jaren hebben gerenommeerde (korte) filmmakers, zoals Adrian Sitaru, Konstantina Kotzamani, Yann Gonzalez en Patrick Eklund de studenten van Go Short Campus geïnspireerd met hun ideeën.

Hier ga je heen
Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is een internationaal, inspirerend en Oscar®, BAFTA en EFA Qualifying festival met 300 korte films, meer dan 19.000 bezoekers en 500 professionals. Hier ontmoet je filmmakers, festival programmeurs, producenten en distributeurs uit heel Europa. Buiten de filmzalen kan je feestjes, events en andere voorstellingen bijwonen.

Wat kun je verwachten bij de Campus?

  • • Masterclasses van prijswinnende filmmakers. Een van deze inspirerene filmmakers is de Griekse Jacqueline Lentzou.
  • • Workshop over de theorie en praktijk van het pitchen van je filmplan. Je krijg professionele concrete begeleiding om je pitch voor te bereiden en te presenteren. Na deze workshop werk je toe naar een pitch die je geeft aan een panel van internationale festivalprogrammeurs, sales agents en producers.
  • • Workshop festivalstrategie en distributie van Wouter Jansen (distributeur van Some Shorts) en Kirsten Ruber (oprichter en directeur van Go Short).
  • • Toegang tot de industry day: een dag van het festival gevuld met panelgesprekken, workshops en presentaties over actuele onderwerpen binnen het internationale veld van korte film en een kans om de industry te ontmoeten in speeddatesessie en netwerkborrels.
  • • Toegang tot alle vertoningen, evenementen, borrels, feestjes en activiteiten van het festival. Je kunt ook plaatsnemen in de video library, waar je alle geselecteerde films voor het festival op aanvraag kunt bekijken.