Menu New Arrivals: Go Short Campus
New Arrivals: Go Short Campus
New Arrivals: Go Short Campus

Sinds de eerste editie van het festival is de Go Short Campus een ontmoetingsplaats voor filmmakers die op het punt staan om de sprong te maken van de academie naar het werkveld.

De New Arrivals – Go Short Campus brengt opkomende filmmakers en ervaren filmprofessionals bij elkaar. Twintig jonge filmmakers uit alle hoeken van Europa en het Midden-Oosten doorlopen een uniek en intensief programma. De campus is gericht op praktische kennis over alles wat urgent wordt zodra studenten de filmacademie verlaten.

Leer de skills en vaardigheden die je nodig hebt
Hoe pitch ik mijn (korte) film? Waar kan ik een publiek vinden? Hoe kan ik mijn film distribueren? Vragen die op de academies nauwelijks worden behandeld staan deze dagen voorop. Internationale korte film professionals zullen uitgenodigd worden om over deze onderwerpen te praten. The jaarlijkse Maker in Focus zal masterclasses geven gebaseerd op haar eigen rijke ervaring als filmmaker. Afgelopen jaren hebben gerenommeerde (korte) filmmakers, zoals Adrian Sitaru, Konstantina Kotzamani en Yann Gonzalez de studenten van Go Short Campus geïnspireerd met hun ideeën.

Hier ga je heen
Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is een internationaal, inspirerend en Oscar® Qualifying festival met 300 korte films, meer dan 19.000 bezoekers en 500 professionals. Hier ontmoet je filmmakers, festival programmeurs, producenten en distributeurs uit heel Europa. Buiten de filmzalen kan je feestjes, events en andere voorstellingen bijwonen.

Wie kan meedoen?
Alle jonge filmmakers zijn welkom om zich aan te melden voor een van de 20 beschikbare plekken. Wij maken een selectie gebaseerd op je filmplan, motivatie, CV en vorige film(s). De complete regelgeving vind je hier.

Algemene informatie
Data: 10 – 15 April 2018
Plaats: Nijmegen
Kosten: €295 (dit is inclusief: workshops, accommodatie, ontbijt, lunch, (een aantal) drankjes en toegang tot alle screenings en festival evenementen)

Start je carriere in film hier.