Menu De geselecteerde films voor de 16e editie van Go Short zijn bekend!
Nieuws
De geselecteerde films voor de 16e editie van Go Short zijn bekend!

De geselecteerde films voor de 16e editie van Go Short zijn bekend!

Uit meer dan 3000 inzendingen selecteerden wij de beste films van Europa. Deze korte films zijn te bekijken in de competities: de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de New Arrivals Competitie. Daarnaast zie je in onze Music Video Competition de beste videoclips van het afgelopen jaar op groot scherm. 

Laat je verrassen door frisse ideeën van nieuw en terugkerend talent en bekijk de shorts in het bijzijn van veel van de makers. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards? En welke film moet volgens jou de publieksprijs winnen? 

De Europese Competitie

De selectie voor de Europese competitie bestaat uit 46 films die zijn gemaakt door makers uit heel Europa. De hooggewaardeerde films komen in aanmerking voor de Best European Short in de categorieën fictie, documentaire en animatie.  

De films van de Europese Competitie zijn verdeeld in een aantal filmblokken en zijn te zien tijdens Go Short 2024. De winnaars in de categorie fictie, documentaire en animatie kwalificeren zich voor de Oscars.

De Nederlandse Competitie

Met trots presenteren we de Nederlandse Competitie, 20 geselecteerde films die het beste van eigen bodem omvatten. Deze hooggewaardeerde films, variërend van animatie tot fictie tot aan documentaire strijden voor de VEVAM prijs voor de beste Nederlandse film.

De New Arrivals Competitie

Dit jaar zijn er 21 films geselecteerd voor de New Arrivals Competitie van Go Short. Deze films zijn afkomstig van Europese kunst- en filmacademies, en zijn het werk van de volgende generatie filmtalent.

De Music Video Competitie

De selectie van dit jaar bestaat uit 13 filmische muziekvideo’s die door ons selectiecomissie zijn uitgekozen. De geselecteerde muziekvideo’s verdienen het om op het grote scherm gezien te worden, in de best mogelijke kwaliteit en met meeslepend geluid. De geselecteerde muziekvideo’s komen in aanmerking voor de Best Music Video.