Menu Maak kennis met de jury van 2024
Nieuws
Maak kennis met de jury van 2024

Maak kennis met de jury van 2024

Go Short presenteert de juryleden voor de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de New Arrivals Competitie. Deze internationale vakjury’s reiken op zondag 7 april de felbegeerde Go Short Awards uit!

De films uit de Europese Competitie zijn afkomstig van makers uit heel Europa. Deze veelbelovende films films komen in aanmerking voor de Best European Short in de categorieën fictie, documentaire en animatie.

Eén jury beoordeelt zowel de Nederlandse Competitie als de New Arrivals Competitie. De Nederlandse competitie biedt een podium aan talent van eigen bodem. De films uit deze  competitie maken kans op de VEVAM / Go Short Award. Deze films uit de New Arrivals competitie maken kans op de Encouragement Award, een prijs die jong en nieuw talent stimuleert en inspireert. De (jonge) makers van de films uit deze competite komen uit heel Europa.

Zeven jongeren uit de regio Nijmegen zijn geselecteerd voor de Go Short Jeugdjury 2024. Zij worden samengebracht om films te bekijken, deel te nemen aan evenementen en een kijkje achter de schermen te nemen. De Go Short Jeugdjury doet verslag van hun bevindingen over het festival, de filmprogramma’s en kiest één film die de Go Short Youth Award ontvangt.