Menu Bekijk hier het programma voor Go Short Arnhem
Nieuws
Bekijk hier het programma voor Go Short Arnhem

Bekijk hier het programma voor Go Short Arnhem

Go Short maakt ook dit jaar de oversteek naar Arnhem en presenteert i.s.m. Focus Filmtheater en Gelders Doek het evenement Go Short Arnhem, een filmfestival voor liefhebbers en regionaal filmtalent. In vier dagen ontdek je het beste dat Gelderland te bieden heeft en bekijk je de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films in een divers programma.

Go Short Arnhem vindt plaats van 9 – 12 september 2021

> Gelders Kort

In de Gelders Kort competitie zie je de beste regionale films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro. In totaal zijn er drie programma’s te bezoeken, de prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 12 september, van 14:30 – 15:30.

In Conflict

9 september, 20:00 – 21:00


Iedereen is weleens in conflict, maar wat is het eigenlijk? Afwezigheid kan conflict zijn, wanneer een leegte opgevuld moet worden. Aanwezigheid kan conflict zijn, wanneer twee wereldbeelden niet passen of er geen plek is voor iets of iemand. Deze Gelderse films maken het onzichtbare conflict zichtbaar en bieden prikkelende perspectieven op het heden en verleden.

Grensoverschrijdend

10 september, 19:00 – 21:00

Deze regionale film reizen wat af en dat past bij Gelderland, als grensland, als provincie van ontdekkers. Want Gelderland heeft meerdere ontdekkings- reizigers voortgebracht en deze films laten zien dat onze provincie dat nog steeds doet. Grensoverschrijdende documentaires vormen de rode draad, maar zoals bij elke ontdekkingsreis ontbreekt het niet aan experiment. Ga zitten en reis met ons mee!

Oost West

11 september, 19:00 – 21:00

Oost west, thuis best. Toch? Soms moet je ergens anders heen gaan om jezelf beter te leren kennen. Het gras is elders soms groener. En soms zie je pas van een afstand hoe goed het thuis was. Ontdek wat het betekent om je (niet) thuis te voelen, ergens (niet) toe te behoren en te zoeken naar je afkomst. Deze regionale films staan dicht bij ons, ondanks dat ze niet altijd dichtbij blijven.

> Internationale topfilms

Ook zijn er internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) en brengt in Arnhem twee programma’s met alle nominaties en de winnaars in zowel de categorie korte fictiefilm als korte animatiefilm van 2021.

Oscar Shorts: Fiction

10 september, 21:30 – 23:00

Oscar Shorts: Animation

11 september, 21:30 – 23:00

> Off The Walls

9 september, 20:00 – 22:30


Op 9 september organiseert Go Short weer de originele filmroute Off The Walls Arnhem. Tijdens deze filmwandeling transformeren muren en objecten ’s avonds in filmschermen. Wandel mee tijdens deze spannende urban filmroute en bekijk je stad met andere ogen.

De startlocatie houden we nog even geheim, maar die kom je na inschrijving snel te weten. De route zal starten rond 20:00, wanneer de zon al onder is, en de mysterieuze route kan beginnen. Het evenement is gratis, maar een inschrijving is noodzakelijk. Vanwege een beperkte capaciteit werken we met het first come first serve principe. Inschrijving is binnenkort mogelijk.

Dakprogramma

9 september vanaf 20:45 tot einde avond, 10 & 11 september van 20:45 tot 21:30


Op het dak van Focus zie je tijdens Go Short Arnhem ook korte films! Mits het weer het toelaat draaien we na zonsondergang non stop korte films van gerenommeerde Nederlandse makers. Hier bekijk je films die ingaan op het zien, het ervaren, en specifiek het medium film!

> Gelderland Film Pitch: terug- en vooruitblik

12 september, 12:00 – 14:00. Dit is een besloten programma


De Gelderland Film Pitch 3 is in volle gang. De drie projecten zijn inmiddels geselecteerd en zijn in productie. Tijdens het festival vindt er een terug- en vooruitblik plaats waarin het publiek de gerealiseerde films die zijn gemaakt tijdens de eerdere edities kan bekijken en kennis maakt met de makers en hun projecten van dit jaar. We blikken terug op wat de Gelderland Film Pitch tot op heden heeft opgeleverd en blikken vooruit op de lopende editie.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK.