Menu Call for Curators Go Short 2023 is geopend!
Nieuws
Call for Curators Go Short 2023 is geopend!

Call for Curators Go Short 2023 is geopend!

Go Short is op zoek naar nieuwe verhalenvertellers!

Heb jij een verhaal dat je wil vertellen door middel van filmprogrammering en is jouw standpunt ondervertegenwoordigd? Dan is Go Short naar jou op zoek. Go Short maakt ruimte vrij binnen het programmeerteam voor externe experts en talenten op het gebied van programmering. Ieder jaar kiest het festival een aantal actuele topics in de programmalijn Current Issues. Hiermee besteedt het festival aandacht aan verschillende invalshoeken van actuele topics via verschillende filmgeoriënteerde programma’s.

Het filmprogramma zal – waarschijnlijk gepaard gaande met contextprogrammering – vertoond worden in de filmzaal in Nijmegen tijdens Go Short 2023 in april.

Waarom doet Go Short dit?

Met deze call wil Go Short nieuw programmeertalent de kans geven om diens stem te laten horen. Go Short wil buiten de gebaande paden treden en een deel van de programmering beschikbaar stellen voor getalenteerde curatoren die zich buiten Go Short bevinden. Op deze manier wil Go Short een meer divers team van curatoren bewerkstelligen. We zoeken iemand die niet alleen een goed onderwerp kan uitkiezen en kan ondersteunen met film en/of andere audiovisuele media, maar ook diens keuze kan onderbouwen.

Heb je minder ervaring met het programmeren van korte films? Geen probleem. Het programmeerteam van Go Short staat altijd paraat om je de helpende hand toe te reiken. Uiteindelijk ontwikkel je een filmprogramma (voor in de filmzaal of op andere plekken), verzamel je extra context en presenteer je het programma aan het publiek.

Wat regelen wij voor je?

Go Short biedt een vergoeding voor jou als curator en zorgt voor gratis verblijf tijdens het festival. We helpen je ook met het vergoeden van je reiskosten. Go Short zorgt voor de juridische afwikkeling omtrent het vertonen van de films (filmrechtelijk), betaalt de vertoningsvergoedingen van de door jou uitgekozen films en zorgt voor de productie van de vertoningen.

Ben jij wegwijs met (korte) film of andere audiovisuele kunst? Volg jij hedendaagse sociaal-culturele discussies op de voet? Verdiep jij je maar al te graag in beladen onderwerpen via film en andere media? En het allerbelangrijkste: heb jij een heldere visie op een relevant onderwerp en wil je dat aan het licht brengen? Vul dan het aanmeldingsformulier in en dien je programma in voor 20 september 2022 en mail je cv en een motivatie van één alinea of videopitch (max. 3 minuten) naar industry@goshort.nl.