Menu Call for entry Gelderland Film Pitch open!
Nieuws
Call for entry Gelderland Film Pitch open!

Call for entry Gelderland Film Pitch open!

Go Short organiseert dit jaar de tweede editie van de Gelderland Film Pitch, een pitching platform en productietraject voor korte films. Hiermee bieden we Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een door Go Short beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. De aanmelding voor de tweede Gelderland Film Pitch is nu open! Heb je een filmplan? Stuur het dan in via deze link.

Uit alle aanmeldingen worden vijf tot acht projecten geselecteerd die gepitcht worden tijdens een speciaal event in Focus Filmtheater, Arnhem. Een deskundige jury kiest drie winnende projecten, die worden gerealiseerd met een budget van minimaal €7.500 en maximaal €10.000. Go Short stelt een productiebudget van €5.000 euro beschikbaar en dit wordt door Omroep Gelderland aangevuld tot €6.500. De overige €1.000 tot €3.500 dient te worden verworven door middel van een crowdfunding campagne in samenwerking met CineCrowd. In december 2020 worden de producties afgerond, waardoor de films in première gaan op Go Short 2021.

De aanmelding en criteria vind je hier.

Winnaars eerste Gelderland Film Pitch

Drie projecten zijn tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht 2019 door de jury – bestaande uit Kirsten Ruber, Sil van der Woerd en Niels Putman – uitgekozen als winnaars:

 

Foto door Mario Ruiz