Menu CALL FOR ENTRY GO SHORT 2024 GEOPEND
Nieuws
CALL FOR ENTRY GO SHORT 2024 GEOPEND

CALL FOR ENTRY GO SHORT 2024 GEOPEND

Drop your shorts!

Met Go Short 2023 nog vers in het geheugen en Go Short Arnhem nog voor de boeg, is het festivalteam van Go Short ook druk bezig met de voorbereiding voor de 16e festivaleditie, die zal plaatsvinden van 3 tot en met 7 april 2024. Vanaf nu is het daarom voor filmmakers mogelijk om hun korte film in te zenden voor een van de competitieprogramma’s. Geselecteerde films maken kans op prestigieuze internationale prijzen. Go Short is namelijk de officiële gateway naar de Oscars®, BAFTA’s en de European Film Awards.

Europese competitie

De Europese competitie zal bestaan ​​uit korte films in alle genres die in (geografisch) Europa zijn gemaakt. De films komen in aanmerking voor de Go Short Award voor Best European Short in drie verschillende categorieën. De bekroonde animatie-, fictie- en documentairefilms krijgen ook een Academy Award Qualifier.

Nederlandse competitie

Uit alle inzendingen maakt de selectiecommissie een verzameling van de beste recente Nederlandse korte films. Een jury beloont een door hen gekozen film met de Go Short Award voor Beste Nederlandse Short en een Academy Award Qualifier.

New Arrivals competitie

De New Arrivals competitie zal bestaan ​​uit korte films in alle genres, gemaakt aan Europese filmscholen. De beste film wordt beloond met de Go Short New Arrivals Award.

Daarnaast zijn alle films in de bovenstaande competities tijdens het festival in de race voor de Go Short Audience Award en bepalen de verschillende jury’s samen welke film officieel wordt voorgedragen als de Go Short kandidaat voor de European Film Awards.

Deadlines voor inzending

22 september 2023 voor films die zijn voltooid tussen 1 december 2022 en 1 juni 2023.

24 november 2023 voor alle films die op of na 1 juni 2023 zijn voltooid.

22 december 2023 voor films die in november of december 2023 zijn voltooid.