Menu Call for Entry is open! Stuur je film in voor Go Short 2022
Nieuws
Call for Entry is open! Stuur je film in voor Go Short 2022

Call for Entry is open! Stuur je film in voor Go Short 2022

Met Go Short Online vers in het geheugen en nog een aantal bijzondere activiteiten voor de boeg in 2021, is het festivalteam van Go Short ook alweer druk bezig met de voorbereiding voor de 14e festivaleditie, die zal plaatsvinden van 6 t/m 10 april 2022.

Vanaf nu is het daarom voor filmmakers mogelijk om hun film in te zenden voor een van de competitieprogramma’s. Geselecteerde films komen in aanmerking voor prestigieuze internationale prijzen. Go Short is namelijk de officiële gateway naar de Oscars®, BAFTA’s en de European Film Awards.

Voor onze competitie programma’s zijn we op zoek naar nieuwe Europese korte films. Alle genres zijn weer welkom, zolang de film niet langer is dan 30 minuten. Kijk hieronder voor de deadlines en meer informatie over de verschillende competities.

Deadlines

  • 24 september 2021 voor films die voltooid zijn tussen 1 december 2020 en 1 juni 2021
  • 26 november 2021 voor alle films die voltooid zijn na 1 juni 2021
  • 24 december 2021 voor films die zijn voltooid in november of december 2021

Europese competitie

De European Competition zal bestaan ​​uit korte films in alle genres die in (geografisch) Europa zijn gemaakt. De films komen in aanmerking voor de Go Short Award voor Best European Short in drie verschillende categorieën. De bekroonde animatie-, fictie- en documentairefilms krijgen ook een Academy Award Qualifier.

Nederlandse Competitie

Uit alle inzendingen maakt de selectiecommissie een verzameling van de beste recente Nederlandse korte films. Een jury beloont een door hen gekozen film met de VEVAM Go Short Award voor Beste Nederlandse Short en een Academy Award Qualifier.

Studentencompetitie

De studentencompetitie zal bestaan ​​uit korte films in alle genres, gemaakt aan Europese filmscholen. De beste film wordt beloond met de Go Short Encouragement Award.

Alle films in deze competities strijden tijdens het festival om de door het publiek gekozen Go Short Audience Award en de verschillende jury’s bepalen samen welke film officieel wordt voorgedragen als de Go Short kandidaat voor de European Film Awards.