Menu Call for VR & Music Video Competitie
Nieuws
Call for VR & Music Video Competitie

Call for VR & Music Video Competitie

VR-tentoonstelling en videoclip Competitie

Deadline: 1 januari 2022

Go Short accepteert internationale VR – films, interactieve projecten en muziekvideo’s voor de Music Video Competition voor hun jaarlijkse showcase*. Meer informatie is te vinden in het reglement.

Go Short blijft de korte film ervaring op het festival uitbreiden door het presenteren van de beste XR en interactieve werken die er zijn. Nieuwe technologie├źn en ontwikkelingen voor storytelling blijven opduiken via platforms en in andere realiteiten. Ze kunnen het concept van film oprekken, maar het korte formaat is zeker de standaard. Go Short is op zoek naar creatieve audiovisuele werken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van immersieve XR-technologie of interactieve media om een uniek verhaal te vertellen en idee├źn uit te dagen. Ingezonden en gescoute werken komen in aanmerking voor expositie op de 14e editie van Go Short in april 2022.

VR - films

Muziekvideo’s

Videoclips zijn cooler, visueel sterker en mooier dan ooit tevoren. Videoclips zijn sterke en indrukwekkende kunstwerken en een ware lust voor het oog. Online platforms staan er vol mee, maar het zijn er zo veel dat we ze niet allemaal kunnen zien.

Helaas doet de online wereld niet altijd recht aan deze cinematografische meesterwerken. Go Short laat deze videoclips op de best mogelijke manier zien: in een bioscoop, met overweldigend beeld en geluid, bijvoorbeeld. De videoclips worden nu als een apart genre gezien omdat Go Short jaarlijks een overzicht geeft van de beste videoclips waarbij de artistieke kwaliteit centraal staat. Daarom is Go Short op zoek naar de recentste Nederlandse en Internationale videoclip producties. Meer informatie is te vinden in het reglement.

*omdat de mv-competitie van vorig jaar werd afgelast vanwege Covid-19, accepteert Go Short muziekvideo’s van de afgelopen twee jaar (geproduceerd na 1 december 2019).