Menu Call for VR & Music Video Competitie
Nieuws
Call for VR & Music Video Competitie

Call for VR & Music Video Competitie

VR-tentoonstelling en videoclip Competitie

Deadline: 1 januari 2022

Go Short accepteert internationale VR-films, interactieve projecten en muziekvideo’s voor de Music Video Competition voor hun jaarlijkse showcase*. Meer informatie is te vinden in het reglement.

VR-tentoonstelling

De nieuwste ontwikkelingen en technologieën binnen de filmindustrie? Go Short omarmt ze! Daarom biedt ons festival een podium voor de beste Extended Reality (XR) en interactieve media.

Deze nieuwe technologieën en ontwikkelingen voor storytelling zijn in trek. Ze kunnen het concept van film oprekken, zonder de afspeelduur van de korte film te overschrijden. Om de ervaring van de korte film uit te breiden, is Go Short op zoek naar creatieve, audiovisuele werken die unieke verhalen vertellen en ideeën uitdagen. Ingezonden en gescoute werken komen in aanmerking voor expositie op de 14e editie van Go Short in april 2022.

VR - films

Muziekvideo’s

Videoclips zijn sterke, indrukwekkende kunstwerken en een ware lust voor het oog. Online platforms staan er vol mee, maar het zijn er zo veel dat zelfs onze beste curatoren ze soms ontgaan.

En dan zijn deze cinematografische meesterwerken overgeleverd aan niets anders dan de online wereld. Jammer, want daar komen ze niet altijd tot hun recht. Go Short laat daarom deze videoclips op de best mogelijke manier zien: in een bioscoop, met overweldigend beeld en geluid.

De videoclips worden nu als een apart genre gezien. Dat komt doordat Go Short jaarlijks een overzicht geeft van de beste videoclips waarbij de artistieke kwaliteit centraal staat. Zodoende is Go Short op zoek naar de recentste Nederlandse en Internationale videoclip producties. Meer informatie is te vinden in het reglement.

*omdat de muziekvideocompetitie van vorig jaar werd afgelast, accepteert Go Short ook muziekvideo’s van de afgelopen twee jaar (geproduceerd na 1 december 2019).