Menu Conducting a code – Masterclass voor festivals & events
Nieuws
Conducting a code – Masterclass voor festivals & events

Conducting a code – Masterclass voor festivals & events

Tijdens deze masterclass op vrijdag 7 april voeren we een open discussie over grensoverschrijdend gedrag in de festivalwereld, een kritiek en actueel probleem. Luce Grosjean van Miyu Distribution neemt virtueel deel aan deze masterclass om in te gaan op de oprichting van, en de motivaties achter Keep Festive, een netwerk tegen intimidatie en discriminatie. We krijgen ook gezelschap van Vivian Cintra-van der Hoek van Engagement Arts, een organisatie die zich bezighoudt met gendergerelateerd geweld, seksisme, discriminatie en machtsmisbruik in de Nederlandse kunst- en designwereld. Samen met Vivian bespreken we de mogelijke instrumenten die nodig zijn om een veilige en respectvolle omgeving te creëren, waaronder de implementatie van een gedragscode voor festivalorganisaties. We bespreken ook hoe belangrijk het is om actie te ondernemen rond de professionele gasten, vrijwilligers en partners van een festival om een positieve en inclusieve ervaring te garanderen voor iedereen die bij een festival betrokken is. En we onderzoeken verschillende manieren waarop festivals en evenementen een veilige ruimte kunnen creëren voor iedereen.

De masterclass is bedoeld om het gesprek over dit probleem te openen, en mogelijke acties om het probleem aan te pakken te onderzoeken. Door deel te nemen aan de masterclass kun je deel uitmaken van de oplossing in het voorkomen van grensoverschrijdens gedrag op festivals, een kans die je niet wilt missen.

De masterclass wordt gemodereerd door Emilia Mazik in samenwerking met Kaboom Animation Festival, het Keep Festive Network en Engagement Arts NL.