Menu Dag van de Korte Film toont Nederlands talent
Nieuws
Dag van de Korte Film toont Nederlands talent

Dag van de Korte Film toont Nederlands talent

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal door Go Short samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Lejla (geselecteerd voor Cinéfondation van het Filmfestival van Cannes) en Grijs is ook een kleur (winnaar studenten-Oscar). De veelal prijswinnende films tonen hoe talentvol Nederlandse korte filmmakers zijn. Speciaal voor kinderen is er een 45 minuten-programma.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Tevens is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Om de korte film de aandacht te geven die het verdient, werd vijf jaar geleden de Europese Dag van de Korte Film opgericht. Inmiddels is het een begrip en daarom organiseren we ook dit jaar een ode aan de short, in samenwerking met EYE Filmmuseum en het International Film Festival Rotterdam.

Het programma van de Dag van de Korte Film bestaat uit vijf korte films van aanstormend, Nederlands talent dat het afgelopen jaar geselecteerd is voor (inter)nationale filmfestivals en diverse prijzen in de wacht sleepte. Het kinderprogramma vertoont de beste Europese korte films uit zeven verschillende landen en is geschikt vanaf vier jaar. De shorts zijn op 21 december en in de daaropvolgende week landelijk te zien in verschillende filmtheaters. Het volledige programma en de aanvangstijden vind je op de website van het filmtheater bij jou in de buurt en op www.dagvandekortefilm.nl.