Menu De eerste korte Holofilm ter wereld
Nieuws
De eerste korte Holofilm ter wereld

De eerste korte Holofilm ter wereld

Dames en heren, we hebben een wereldprimeur te pakken! Go Short vertoont in de Pop-Up Expo op de Marikenstraat een unicum, de eerste holografische korte film ter wereld.

In samenwerking met NHTV University of Applied Sciences Breda is de korte film The Dancer Awakens voor de zogeheten Hololens gemaakt, waarbij muziek en dans holografisch ervaren kunnen worden. Voor je ogen ontstaat, door een soort transparante Virtual Reality bril, het verhaal van een danseres die vast zit in een muziekdoos en probeert te ontsnappen. Het bijzondere aan de Hololens is dat de film zich in dezelfde ruimte afspeelt als waar jij staat. Je kunt zelf om het holopersonage heen bewegen.

holographic filming

Hoe maak je zo’n film nu precies? Een echte danseres trekt een Motion Capture pak aan waarmee haar bewegingen worden opgeslagen. Vervolgens worden die bewegingen omgezet naar digitale data en grafische beelden. Hiermee wordt het holografische personage tot leven gewekt. Er komt dus geen enkele camera aan te pas. De makers van de NHTV Breda hebben allerlei technieken gecombineerd om tot dit baanbrekende nieuwe concept te komen.

The Dancer Awakens is te zien in de Pop-Up Expo: Hidden Places op de Marikenstraat 50. Toegang is gratis.