Menu De top 5 publieksfavorieten!
Nieuws
De top 5 publieksfavorieten!

De top 5 publieksfavorieten!

Vorige week werden de winnaars van de Go Short Awards bekendgemaakt door de jury. Vandaag mogen we de top 5 van publieksfavorieten aan je presenteren! Hieronder vind je de 5 films die van de kijkers de afgelopen twee weken de meeste stemmen hebben ontvangen. Morgen, op zaterdag 24 april, wordt de winnaar bekendgemaakt via onze socials en website. Heb je deze parels nog niet gezien? Dit weekend heb je nog de kans om alle korte films te bekijken die Go Short Online biedt.

Op alfabetische volgorde:

Dustin / Naïla Guiguet / Fiction / FR  / 2020 / 20’

In een verlaten pakhuis danst een menigte als één op 145 BPM technomuziek. Onder hen is Dustin, een jonge transgender en crew: Felix, Raya en Juan. Naarmate de nacht vordert, verandert collectieve hysterie in zoete melancholie en euforie in verlangen naar tederheid. Regisseur Naïla Guiguet mocht vorige week de award voor beste fictiefilm in ontvangst nemen.

Maalbeek / Ismaël Chandoutis / Documentary / FR / 2020 / 16’

Het geheugen stroomt als drijfzand. In de nieuwste film van Ismael Chandoutis volgen we Sabine Borgingnons die een terroristische aanslag in metrostation Maalbeek heeft overleefd. Als ze uit een coma ontwaakt zonder zich te herinneren wat er met haar is gebeurd, begint ze zich te verdiepen in de rampzalige gebeurtenis om haar verhaal te reconstrueren.

Mustachio / Victoria Warmerdam / Fiction / NL / 2020 / 11’

Een kamer, een volwassen man en zijn onopgeloste jeugdtrauma: dat zijn de ingrediënten voor deze ontroerende tragikomedie. Het is aan te raden om je denkbeeldige vrienden uit te nodigen om deze film met je te komen kijken…

My Uncle Tudor / Olga Lucovnicova / Documentary / BE / 2021 / 20’

Na 20 jaar stilte reist filmmaker Olga Lucovnicova terug naar het huis van haar overgrootouders, waar ze schadelijke gebeurtenissen heeft meegemaakt die voor altijd een diepe indruk in haar geheugen hebben achtergelaten. Haar pogingen om het verleden te boven te komen, confronteren de langverwachte familiebijeenkomst.

NAYA / Sebastian Mulder / Documentary / NL / 2021 / 25’

Sebastian Mulder vertelt het verhaal van Naya, een wolf die ongezien van Duitsland, door Nederland, naar België reist. Deze film vertelt ons net zoveel over mensen en hoe we geobsedeerd zijn door het beheersen van onze omgeving. Sebastian Mulder ontving voor zijn film een special mention van de jury.