Menu Dit was de allereerste editie van het Filmfestival van de Kortste Nacht!
Nieuws
Dit was de allereerste editie van het Filmfestival van de Kortste Nacht!

Dit was de allereerste editie van het Filmfestival van de Kortste Nacht!

De allereerste editie van het Filmfestival van de Kortste Nacht zit er alweer op, en we blikken met veel plezier terug op dit geslaagde weekend! Bekijk hier de hoogtepunten en foto’s van afgelopen weekend.

Met nieuw talent en veelbelovende filmplannen trapte het festival af. Tijdens de Gelderland Film Pitch kreeg een deskundige jury zes filmplannen voorgeschoteld. Drie projecten ontvingen een geldprijs van €6500 van Go Short en Omroep Gelderland om hun plannen te realiseren en worden begeleid door Go Short in het proces.

Foto’s: Mario Ruiz

Een absoluut hoogtepunt was Off The Walls Arnhem, een urban filmwandeling door het stadscentrum van Arnhem. Met een groep van ongeveer 300 bezoekers struinden we door de straten van Arnhem. Ook aanwezigen in de stad besloten spontaan mee te wandelen. Met een zestal korte films was Off The Walls een toffe ervaring voor zowel jong en oud!

Foto’s: Mika Kraft

 

Het Gouden Hert voor beste korte film en de publieksprijs werd zaterdag 22 juni uitgereikt. Leden van Gelders DOEK hebben hun stem uitgebracht en als winnaar daaruit kwam ‘Mind My Mind’ van Floor Adams. Naast de vakjuryprijs, was deze film ook publieksfavoriet tijdens het festival! Hier lees je welke films op nummer 2 en 3 staan.

Foto’s: Mario Ruiz

Tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht zag je een verscheidenheid aan thema’s en genres. Van fictie tot documentaire en van comedy shorts tot queer films. Go Short blikt met veel plezier terug, feliciteert alle winnaars en bedankt alle bezoekers!

Foto’s: Mario Ruiz