Menu Dit was Go Short Arnhem 2020!
Nieuws
Dit was Go Short Arnhem 2020!

Dit was Go Short Arnhem 2020!

De tweede editie van Go Short Arnhem zit er weer op, en wat zijn we blij dat we weer een festival hebben geproduceerd! In samenwerking met Focus Filmtheater en Gelders DOEK presenteerde we dit filmfestival voor liefhebbers en regionaal filmtalent van 10-13 september 2020. In vier dagen presenteerde we je het beste dat Gelderland te bieden heeft en bekeek je de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films in een divers randprogramma. Met enorm veel uitverkochte programma’s kijken wij terug op een geslaagd weekend!

Gelders Kort & internationale topfilms in Focus  

In de Gelders Kort competitie zag je de beste regionale films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van 16 films die streden om Het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro. Filmmaker Marlies Smeenge won met ‘Traag naar de Hemel’ Het Gouden Hert.

Afgelopen jaar realiseerden Gelderland Film Pitch winnaars Nena Tijsma, Coen Haver en Niels Veenendaal hun films, en deze gingen in première tijdens Go Short Arnhem. Hun films ‘Stoet’ (Nena), ‘Wagon’ (Coen) en ‘Retina’ (Niels) streden tevens voor de filmprijs het Gouden Hert. Nena ontving met ‘Stoet’ een special mention van de jury.

Ook waren er internationale topfilms te zien in de Oscar Shorts programma’s en in het filmblok Yes We Dance! waarbij danseres Julia Heider een dansperformance gaf.

Off The Walls en VR Cinema

Op 10 september opende het festival met de tweede editie van urban filmroute Off The Walls Arnhem. Muren en andere objecten in de stad transformeerden in filmschermen en het was vrijwel direct uitverkocht! Ook de VR Cinema ontbrak niet tijdens Go Short Arnhem. Door het afgelasten van het internationale filmfestival in Nijmegen bleef de gemaakte selectie van de allernieuwste VR-producties liggen. Een deel hiervan was tijdens Go Short Arnhem te zien in Rozet!

Regionaal Talent

Het aanbod en de kwaliteit van regionale producties blijft groeien en Go Short vindt het belangrijk een platform te bieden aan lokaal talent. Om het filmmakersklimaat in de regio te stimuleren, een ontmoetingsplek te zijn en samenwerkingen aan te moedigen, organiseerde Go Short diverse netwerkmomenten, maar liefst 18 QA-sessies, de allereerste Gelderland Film Meeting en het filmmakersdiner.

 

Was jij aanwezig tijdens Go Short Arnhem? Vul dan het publieksonderzoek in en maak kans op twee passe-partouts voor Go Short 2021!

Foto’s gemaakt door Joost Klapmuts.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet, Gelders DOEK, Museum Arnhem, Konijnenvoer, Popup Park 026, ArtEZ, Mensen Zeggen Dingen, Deep End Film en performance choreograaf Fernanda Silva en danser Julia Heider.