Menu Dit was Go Short Arnhem 2021
Nieuws
Dit was Go Short Arnhem 2021

Dit was Go Short Arnhem 2021

De derde editie van Go Short Arnhem zit er alweer op en wat zijn we blij dat we weer een fysiek festival hebben kunnen organiseren! In samenwerking met Focus Filmtheater en Gelders DOEK presenteerden we in vier dagen het beste dat Gelderland te bieden heeft. Hier zag je de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films van talentvolle makers. Wij kijken terug op een geslaagd weekend waarin we samen in de zaal konden genieten van prachtige films, wat natuurlijk gepaard ging met bijzondere ontmoetingen.

Gelders Kort in Focus  

In de Gelders Kort competitie zag je in 3 blokken de beste regionale films van Gelderse talenten. Gelders DOEK en Go Short maakten in samenwerking een selectie van films die streden om Het Gouden Hert. Deze vakjuryprijs is door makers voor makers met een waarde van 1.000 euro. Filmmaker Sil van der Woerd won met ‘Mirage’ Het Gouden Hert voor beste fictiefilm. Het Gouden Hert voor de beste non-fictiefilm ging naar ‘NAYA – Der Wald hat Tausend Augen’. Danscollectief Arnhemse Meisjes ontving met ‘Memories of the Future’ een special mention van de jury.

Daarnaast kon tijdens het dakprogramma in Focus Arnhem gekeken worden naar de films ‘Voor Film’ van Douwe Dijkstra, ‘A Story About My Eyes’ van Guido Hendrikx en ‘de Hel’ van Emma Westenberg.

Maar ook internationale topfilms passeerden de revu. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars). Daarom bracht Go Short in Arnhem twee programma’s met alle nominaties en winnaars in zowel de categorie korte fictiefilm als korte animatiefilm van 2021.

Off The Walls@The Park

Het festival opende op 9 september met de derde editie van urban filmroute Off The Walls Arnhem. Muren, gebouwen en kunstwerken in Park Sonsbeek transformeerden in een natuurbioscoop. Onder begeleiding van Tonnis Boersma (Boswachter bij Natuurmonumenten) bewandelden we een mysterieuze route. Prachtig aansluitend op ons filmprogramma, vertelde hij ons over de essentie van natuur in ons land en over de ontwikkelingen die zich hier voordoen.

Rozet Arnhem Expo

In samenwerking met Rozet Arnhem organiseerde Go Short een expositie van de getalenteerde Gelderse filmmaker Sil van der Woerd. In zijn films, muziekvideo’s en nieuwe mediaprojecten combineert Van der Woerd exotische locaties, verbluffende cinematografie en visuele effecten om oprechte verhalen te vertellen over ecologische en humanitaire onderwerpen.

De expositie bestond zodoende uit 3 korte films van Van der Woerd: Epoch, Terraform en Birthplace. Daarnaast wordt er extra context geschetst en informatie gegeven over het leven van Van der Woerd en wat hem als maker inspireert en motiveert.

We willen graag al onze partners, fondsen, bedrijven en andere betrokkenen die Go Short Arnhem 2021 tot een succes hebben gemaakt bedanken!