Menu Dit was Go Short Arnhem 2021!
Nieuws
Dit was Go Short Arnhem 2021!

Dit was Go Short Arnhem 2021!

De derde editie van Go Short Arnhem zit er alweer op, en wat zijn we blij dat we weer een fysiek festival hebben kunnen organiseren! In samenwerking met Focus Filmtheater en Gelders DOEK presenteerden we in vier dagen het beste dat Gelderland te bieden heeft op het gebied van korte film en bekeek je de meest verrassende, urgente en ontroerende films van talentvolle makers. Wij kijken terug op een geslaagd weekend waarin we weer samen in de zaal konden genieten van prachtige films en bijzondere ontmoetingen!

Gelders Kort in Focus  

In de Gelders Kort competitie zag je in 3 blokken de beste regionale films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van films die streden om Het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro. Filmmaker Sil van der Woerd won met ‘Mirage’ Het Gouden Hert voor beste fictiefilm. Het Gouden Hert voor de beste non-fictiefilm ging naar ‘NAYA- Der Walt hat Tausend Augen’. Danscollectie Arnhemse Meisjes ontving met ‘Memories of the Future’ een special mention van de jury.

Ook waren de films; ‘Voor Film’ van Douwe Dijkstra, ‘A Story About My Eyes’ van Guido Hendrikx en ‘de Hel’ van Emma Westenberg te zien tijdens het dak programma in Focus Arnhem.

Ook waren er internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) en bracht in Arnhem twee programma’s met alle nominaties en de winnaars in zowel de categorie korte fictiefilm als korte animatiefilm van 2021.

Off The Walls@The Park

Op 9 september opende het festival met de derde editie van urban filmroute Off The Walls Arnhem. Muren gebouwen en kunstwerken in Park Sonsbeek transformeerden in een natuurbioscoop. Onder begeleiding van Tonnis Boersma (Boswachter bij Natuurmonumenten) bewandelden we een mysterieuze route, waarin hij ons vertelde over de essentie van de natuur in ons land en wat voor ontwikkelingen er zich voordoen. Dit sloot prachtig aan bij ons filmprogramma!

Rozet Arnhem Expo

In samenwerking met Rozet Arnhem organiseerde Go Short een expositie van de getalenteerde Gelderse filmmaker Sil van der Woerd.

In zijn films, muziekvideo’s en nieuwe mediaprojecten combineert Sil van der Woerd exotische locaties, verbluffende cinematografie en visuele effecten om oprechte verhalen te vertellen over o.a. ecologische en humanitaire onderwerpen. De expositie bestaat uit een 3 korte films van Sil van der Woerd: Epoch, Terraform en Birthplace.. Daarnaast wordt er extra context geschetst en informatie gegeven over Sil van der Woerd zelf en wat hem als maker inspireert en motiveert. De expositie is incl. films nog te bezoeken t/m 27 september

We willen graag al onze partners, fondsen, bedrijven en andere betrokkenen die Go Short Arnhem 2021 tot een succes hebben gemaakt bedanken!