Menu Drop your shorts! Call for Entry nu open.
Nieuws
Drop your shorts! Call for Entry nu open.

Drop your shorts! Call for Entry nu open.

De officiële Call for Entry voor Go Short 2019 is geopend. Stuur je film nu in! De elfde editie van Go Short – International Film Festival Nijmegen vindt plaats van 3 t/m 7 april 2019.

Voor onze competitie programma’s zijn we op zoek naar nieuwe Europese korte films. Alle genres zijn weer welkom, zolang de film niet langer is dan 30 minuten. Kijk hieronder voor de deadlines en meer informatie over de verschillende competities.

Deadlines

  • 1 September 2018: films gemaakt tussen 1 december 2017 en 1 juni 2018
  • 23 November 2018: films niet ouder dan 1 juni 2018
  • 21 December 2018: films gemaakt in november of december 2018 

Europese Competitie
De Europese Competitie bestaat uit shorts gemaakt in (geografisch) Europa in de categorieën Animatie, Documentaire, Fictie en Kunst. Per categorie komen de films in aanmerking voor de Go Short Award voor Best European Short. Winnaars van de Animatie, Fictie en Documentaire sectie ontvangen ook een Academy Award Qualifier.

Nederlandse Competitie
De Nederlandse Competitie is een selectie van films gemaakt in Nederland. De beste film wint de Go Short Award voor Best Dutch Short en maakt kans op een Academy Award Qualifier wanneer deze in de categorie Animatie, Documentaire of Fictie valt.

Studenten Competitie
De Studenten Competitie vertoont korte films in alle genres gemaakt door studenten van Europese filmscholen. De beste film ontvangt de Encouragement Award.

Een selectie van bovenstaande competitie films wordt geselecteerd voor de Youth Competition. De winnaar van deze categorie wint de Go Short Youth Award. Alle competitie films komen in aanmerking voor de Go Short Audience Award.

Het volledige reglement van Go Short 2019 vind je hier. Een film aanmelden kan hier. We kijken er naar uit om je film te zien!