Menu Een voorproefje Go Short Arnhem op Ruimtekoers Festival
Nieuws
Een voorproefje Go Short Arnhem op Ruimtekoers Festival

Een voorproefje Go Short Arnhem op Ruimtekoers Festival

Aankomend weekend mogen wij op Ruimtekoers Festival alvast een voorproefje geven van Go Short Arnhem! Op zaterdag 5 september zijn we aanwezig in de Theatertent met een humoristisch filmprogramma van drie korte films én we bieden het voorprogramma van de drive-in bioscoop!

Als voorproefje van Go Short Arnhem (10-13 september) hebben we een humoristisch filmprogramma met drie korte films samengesteld.

Voor Film
Douwe Dijkstra / Documentaire / 12’
Vanuit het perspectief van een dozijn verschillende kijkers verkent deze documentaire het eigenaardige ritueel van het kijken naar een film. Hoe wordt het medium ervaren door mensen met een zintuiglijke beperking, sterke religieuze overtuigingen of liefdesverdriet? Een verhaal over bewegende beelden en hun publiek.

Duodrom
Basil Vogt / Animatie / 9’
We hebben allemaal twee kanten. Maar als zelfs de kleinste schrik iemand in een schuchtere huid aan de ene kant en een overmoedig skelet aan de andere kant splitst, heeft die persoon nog veel werk voor de boeg om zijn eigenschappen weer in harmonie te brengen.

Korte Kuitspier
Victoria Warmerdam / Fictie / 13’
In deze absurdistische komedie komt Anders – die zichzelf als een bovengemiddeld lange dertiger beschouwd – erachter dat de rest van de wereld hem totaal anders ziet. Na de kleinerende opmerkingen van de bakkersvrouw of de plaagstoten van de kantoorcollega’s op kantoor is in ieder geval zo klaar als een klontje dat de situatie voor hem allesbehalve grappig is.

Voordat Saturday Night Fever  speelt, openen wij de drive-in bioscoop met twee korte films:

A Single Life
Job, Joris & Marieke / Animatie / 2’
Door het afspelen van een mysterieuze vinylplaat is Pia plotseling in staat om door haar eigen leven te reizen.

GRATIS
Tobias Smeets & Merijn Scholte Albers / Fictie / 9’
Els en Ruud zitten al jaren vastgeroest in hun huwelijk. Wanneer Ruud een minuut gratis winkelen wint in de supermarkt, gaan ze in training om hun opbrengst zo groot mogelijk te maken. En winst maken ze, maar niet door de gratis boodschappen.

Het programma in de Theatertent is gratis, maar je dient wel nog even tickets te reserveren via de website van Ruimtekoers!

Voor de drive-in bioscoop koop je hier je kaartje.