Menu Films vol ongeremde en ontastbare kracht
Nieuws
Films vol ongeremde en ontastbare kracht

Films vol ongeremde en ontastbare kracht

Woest, fel, wild, heftig en meedogenloos zijn de beste vertalingen van het Engelse fierce. Je kent ze wel: mensen die niet van ophouden weten, die ambitieus zijn en dóór willen gaan, whatever it takes! Deze energie en vastberadenheid is niet alleen terug te zien bij mensen, maar ook in de natuur. De onbeschaamde en felle aard van wilde klimaten, stijgende zeeën en uitbarstende vulkanen is iets waar de mens maar weinig controle over heeft, terwijl we er een belangrijke rol in spelen. Onderstaande films en filmblokken tonen de menselijke en natuurlijke kracht.

We zijn onsterfelijk

Dit jaar gaat Short Trip (Cassandra Offenberg, 2020) in première op Go Short, een film over het gevoel van onsterfelijkheid onder een groep jongens, waarvan er recent een is overleden. De film geeft je een gevoel van vrijheid, innerlijke rust en zorgeloosheid. De jongens koesteren het gevoel ontastbaar te zijn, de wereld aan te kunnen. Deze overtuiging wordt verbeeld door de intense, met een handcamera gefilmde beelden die voorbij flitsen: jong, ongeremd en niet bang voor de dood. Toch komt de klap van rouw en verdriet hard aan. Een scooterongeluk heeft plots een eind gemaakt aan de onschuld van de streken die ze uithalen, en is het begin van een besef dat hun onschendbaarheid toch niet zo vanzelfsprekend is als dat het lijkt.

In het filmblok ‘Norwegian Girl Gangs’ wordt ook de vrouwelijke kant van onsterfelijkheid belicht met films over stoere, gewaagde en hilarische jonge vrouwen die niet met zich laten sollen. Het zijn coming-of-age films over nieuwsgierige, scherpe en af en toe barbaarse manieren om het leven te ontdekken. Toch meer fan van krachtige, fantasierijke films die laten zien wat er speelt? Dan is het filmblok ‘All Work And No Play’, onderdeel van de Studentencompetitie zeker geschikt. Sterke ambities, opperste concentratie, liefde voor de ambacht en pure verveling; dit programma staat in het teken van werk en het is nog lang geen weekend. 

1. Short Trip; films uit ‘Norwegian Girl Gangs’: 2. She-Pack; 3. Beast; 4. Children of Satan; films uit ‘All Work And No Play: 5. All Movements Should Kill The Wind; 6. Still Working; 7. Mars, Oman; 8. Sun Dog