Menu Filmfestival van de Kortste Nacht van start! Tips voor festivaldag 1!
Nieuws
Filmfestival van de Kortste Nacht van start! Tips voor festivaldag 1!

Filmfestival van de Kortste Nacht van start! Tips voor festivaldag 1!

De allereerste editie van het Filmfestival van de Kortste Nacht gaat vandaag van start in Focus Filmtheater! Dit tweedaagse festival verbindt makers en publiek met een uitdagend programma. Lees hier alvast onze tips voor de vrijdagavond!

Gelders Kort 1

Tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht strijden Gelderse films om filmprijs het Gouden Hert. Ook breng jij je stem uit voor de publieksprijs! Welke films kans maken, zie je onder andere in Gelders Kort 1! En heb je ‘Mind My Mind’ gemist tijdens Go Short 2019? Dan zie je hem in dit blok alsnog! Dit blok bevat ook Q&A’s met Marie-Anne Faustinelli bij ‘Koop Een Nieuwe’, Coen Eigenraam en Jeroen van ’t Hullenaar bij ‘Mensendagen’, Simon Groot Kormelink bij ‘Traces’ en Dennis Pasveer bij ‘Mind My Mind’!

Tickets koop je hier.

Oscar Shorts

In dit blok zie je de meest bekende korte films van dit moment. Beland op het puntje van je stoel met de zenuwslopende film ‘Mother’ over een verdwaalde kleuter en ‘Fauve’ waarin twee jongens een gevaarlijk spel spelen. De film ‘Detainment’ gaat over een zedenzaak uit de jaren negentig die zorgde voor internationale ophef en bekijkt de zaak vanuit een compleet nieuw perspectief.

Tickets koop je hier.

Off The Walls

Vrijdagavond transformeren de witte muren van Arnhem tot een gigantische bioscoop voor korte films. Zwerf mee door Arnhem tijdens een geheimzinnige en originele tocht en beleef de stad op een andere manier. Hoe dat werkt? We vertonen een korte film op een witte muur en wanneer de film is afgelopen pakt onze crew snel alle apparatuur in. Op de bakfiets racen zij naar de volgende locatie. Het publiek loopt rustig naar de volgende plek om te genieten van een nieuwe vertoning. Zo zie je verschillende vette films op passende locaties. Meld je aan via de Whatsappservice om de startlocatie te ontvangen, of volg ons Facebook event.

Dit programma is gratis toegankelijk.