Menu De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl
Nieuws
De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl

De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl

Let op! Filmprogramma niet meer beschikbaar.

Dag van de Korte Film

De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, wordt De Dag van de Korte Film gevierd. Met een speciaal filmprogramma worden bioscoopbezoekers getrakteerd op de beste korte filmvan eigen bodem, zoals Gouden Kalf winnaar Pantser, een korte thriller van Jan Verdijk die knap inspeelt op de actualiteit. En Watamula van Kevin Osepa, een magisch-realistische tocht over het eiland Curaçao. Filmmaker en beeldend kunstenaar Osepa werd geselecteerd als Talent En Route op het Nederlands Film Festival 2021. Een talent om in de gaten te houden dus! Kinderen kunnen een speciaal filmprogramma met de beste korte animatiefilms uit Europa bekijken. Op ontdekkingstocht door de sneeuw, in de dierentuin of met een vergrootglas … Dit programma neemt kinderen mee op avontuur!

 

*Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

PROGRAMMA

Totale lengte: 88’ — Engels ondertiteld.

A Remark You Made (Hanna van Niekerk, 2020, 24’)

Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt. Het jonge paar slaat een pijnlijk traject in, dat hun relatie zwaar op de proef stelt.

Pantser (Jan Verdijk, 2021, 21’)

Wie kun je tijdens een wereldwijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen.

Winnaar Gouden Kalf voor Beste Korte Film – Nederlands Film Festival 2021.

Pilar (Janis Joy Epping, Diana van Houten, Yngwy Boley, 2020, 10’)

In een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen, vindt een vrouw eindelijk haar innerlijke dier en probeert ze te ontsnappen.

Winnaar Best Traditional Animation Film op Florida Animation Festival.

Wall #4 (Lucas Camps, 2020, 7’)

Wanneer een bioscooppubliek de film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending.

Winnaar Best Short Film Award op Oldenburg International Film Festival.

Watamula (Kevin Osepa, 2020, 25’)

Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze korte film tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

Het volledige programma en tijden vind je op de website van het filmtheater bij jou in de buurt en op www.dagvandekortefilm.nl