Menu Filmprogramma Go Short in Museum Het Valkhof
Nieuws
Filmprogramma Go Short in Museum Het Valkhof

Filmprogramma Go Short in Museum Het Valkhof

Filmprogramma: zondag 19 december 14.00 uur / Talkhow 16:00
Aansluitend op de tentoonstelling “Rettet den Wald!”

Tijdens dit filmprogramma zoomen we in op het lot van de natuur. In verschillende visies op het heden én de toekomst, wordt de natuur van verschillende kanten benaderd. Wat is de plek van wilde dieren in onze georganiseerde en gedigitaliseerde samenleving? Hoe gaan insecten om met de natuur als wij niet meer bestaan? Zal al het groen in de toekomst verdwijnen en alleen nog maar beschikbaar zijn in reservaten of musea? Of zullen er misschien slechts een paar mensen overleven, die zorgen voor wat er nog over is van onze natuur, in een poging om alles weer opnieuw op te bouwen? Deze, en andere vraagstukken, zullen niet alleen behandeld worden in de getoonde films, maar ook door de verschillende sprekers die de avond begeleiden. Samen schetsen ze een indringend beeld van de natuur in onze huidige én toekomstige samenleving.

Filmprogramma lees je verder onder de afbeeldingen.

Filmprogramma

Red-End and the Seemingly Symbiotic SocietyRobin Noorda & Bethany de Forest

Mieren verzamelen suikerklontjes in een ijzige mergelgrot om een groot paleis te bouwen. Dit wordt de plaats om hun larven te kweken. Deze larven ontpoppen zich als bizarre, marcherende vraatzuchtigen. De mier Red-End is anders en begint een experiment…

The Forest (To Dasos) – Lia Tsalta

In een toekomstige wereld zonder natuur bestaat een themapark met een paar overgebleven planten. Een gids leidt een groep toeristen naar de biodiversiteit die in galerijen wordt tentoongesteld, toont hen de enige overgebleven vogelsoorten, leidt hen naar winkelcentra en bergen in aanbouw. Tenslotte komen ze bij het enige echte nog bestaande bos ter wereld. Het enige bos dat ze ooit hebben gezien in hun hele leven. Wat zullen ze daar aantreffen?

UrthBen Rivers

Gefilmd in Biosphere 2 in Arizona is Urth een filmische meditatie over ambitieuze experimenten, kunstmatige omgevingen en visies op de toekomst. We horen de laatste pagina’s voorgelezen worden van een logboek van een vrouw die is opgesloten in een moeilijke omgeving.

NAYA – Der Walt hat Tausend Augen (NAYA – Der Walt hat Tausend Augen)Sebastian Mulder ( Het Gouden Hert voor de beste non-fictiefilm)

Een wolf wandelt van Duitsland naar België, gevolgd door GPS. Ze is de eerste wolf in België in een eeuw en haalt de krantenkoppen; dan verdwijnt ze plots uit het zicht van de mens. Deze voyeuristische collage van gevonden beelden van wilde dieren en bewakingscamera’s verkent en bevraagt de relaties tussen de mens en een iconisch wild dier.

Het programma duurt in totaal 76 minuten