Menu Filmprogramma: Happiness
Nieuws
Filmprogramma: Happiness

Filmprogramma: Happiness

A Hopeful Journey to a Euphoric Disaster

‘Als je maar gelukkig bent’. Dan is het goed. Maar hoe word je dat? De focus op geluk is groot en lijkt soms wel obsessief. Alles moet leuk zijn, we moeten de beste versie van onszelf zijn en er is weinig ruimte voor tegenslag. In het themaprogramma Happiness gaan we in op verschillende vragen: hoe ga je om met falen? Maakt de digitale zoektocht naar liefde gelukkig? En wat zijn de alternatieve wegen naar geluk? Aan de hand van grappige, ontroerende en treffende korte films proberen we hier een antwoord op te vinden.

Filmblok 1 Love in Times of Tinder

Het geheim tot geluk is liefde. En het vinden van liefde is makkelijk tegenwoordig, we hoeven niet eens meer naar buiten om iemand te vinden! Hoewel fysieke afstanden makkelijk te overbruggen zijn met moderne datingapps, lijken de emotionele afstanden tussen mensen alleen maar te groeien. Durven we wel echt contact te maken in het Tindertijdperk?

Filmblok 2 People who Fail

Het geheim tot geluk is falen. Falen is natuurlijk een belangrijk onderdeel van leren en het bereiken van de doelen die we stellen in het leven. Maar falen is ook onvermijdelijk in alles wat we doen. We kunnen het maar beter accepteren als we gelukkig willen zijn. Als dat toch eens echt zou kunnen.. Een gênante val in een drukke straat, een paniekaanval of pech in de liefde. Ooit kunnen we erom lachen.

Filmblok 3 Spiritual Happinez

Het geheim tot geluk wordt beschreven in tijdschriften als Happinez en Flow. Toch? Alles wat je moet doen is je yoga-poses, balans creëren in het leven, mediteren, spirituele verlichting zoeken en zo een gelukkig supermens worden. Eitje, toch? En als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met je lokale goeroe.

Filmblok 4 If The Kids are Alright

Het geheim tot geluk is familie. Hoewel het zijn van een ouder meestal draait om onvoorwaardelijke liefde, kan het soms ook erg vermoeiend zijn. Gelukkig is het aan het eind van de dag zo dat als het goed gaat met de kinderen, het ook goed gaat met jou. Relax, zak achterover en trek je superheldenpak uit. Bestel een groot glas wijn en zie hoe andere ouders met de stress omgaan of jammerlijk falen in hun pogingen!